1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Deze verzekeringen mogen niet missen tijdens én na de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 10-7-2021Bewerkt op: 1-15-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-7-2021Bewerkt op: 1-15-2024
  Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: Certius Financieel Advies
  Ben je in verwachting? Dan gaat er een hoop veranderen in je leven, en dus kun je maar beter je verzekeringen onder de loep nemen. Als belangrijkste verzekering natuurlijk de zorgverzekering, maar heb je al gedacht aan bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering, inboedelverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

  Tip: Dankzij onze samenwerking met Certius kan je een gratis verzekerings-check krijgen als je wil. Dan bekijken ze of je dekkingen goed staan, je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn. Wil je hier graag meer over weten? Vul dan onderstaande formulier in.

  Jullie verzekeringen tijdens de zwangerschap en erna

  Een kind kost een hoop geld. En daarom wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Niet alleen voor de kosten die komen kijken bij een bevalling, maar ook voor een grotere auto die jullie eventueel moeten kopen, een inboedelverzekering voor de hele babyuitzet, en bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.

  Hebben jullie al nagedacht over alle verzekeringen? Hieronder hebben we alle verzekeringen voor je op een rijtje gezet die onder de loep moeten worden genomen, of moeten worden afgesloten als je een kindje krijgt.

  1. Zorgverzekering

  De belangrijkste van allemaal als je een baby krijgt: de zorgverzekering. Nu is het van belang dat je zorgverzekering zwangerschapscursussen vergoedt, en je bevalling in het ziekenhuis waar je wenst te bevallen. Omdat iedereen andere zorgbehoeftes heeft tijdens de zwangerschap en erna, is het een goed idee om voor het einde van het jaar zorgverzekeringen te vergelijken. Eenmaal geboren moet je je baby binnen vier maanden bijschrijven bij de zorgverzekering van jou of die van je partner. Bedenk dus ook alvast bij wie je jullie baby het liefst wilt bijschrijven.

  1. Inboedelverzekering

  De babyuitzetlijst is een flinke, die in de meeste gevallen enkele duizenden euro’s zal kosten. Die aankopen wil je natuurlijk beschermen in geval van brand of inbraak in jullie huis. Hebben jullie nog geen inboedelverzekering, dan is dus nu het moment om er eentje af te sluiten. Heb je er al wel een? Geef dan de nieuwe waarde door aan de verzekeraar.

  1. Overlijdensrisicoverzekering

  Je moet er niet aan denken, maar toch is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten een goed idee nu jullie een kindje krijgen. Dan ben je verzekerd tegen de financiële gevolgen als jij of je partner overlijdt, wat vooral belangrijk is als het hele gezin financieel van één van jullie afhankelijk is.

  1. Aansprakelijkheidsverzekering

  Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het krijgen van een baby, maar zodra dat kleintje kan lopen en alles pakt wat hij pakken kan… Dan ben je blij dat je er toch een hebt afgesloten! Het kan zomaar gebeuren dat jullie bij iemand op bezoek zijn, en je kleine iets kostbaars stuk maakt. Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert de schade die jij of iemand anders uit het gezin maakt bij een derde partij.

  1. Autoverzekering

  De auto is onmisbaar nu je een kleine hebt. Zonder een auto zitten is dan ook wat je bepaald niet wilt! Een geschikte autoverzekering mag dus niet missen, als je die nog niet had. En anders is het een goed idee de autoverzekering eens onder de loep te nemen, bijvoorbeeld op basis van de dekking die past van de waarde van de auto, en de schadeverzekering voor inzittenden.

  1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

  Ben je een zelfstandig ondernemer? Dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) onmisbaar om toch inkomsten te krijgen tijdens de zwangerschap, in geval van ziekte, een ongeval en de periode na de bevalling. Voor een AOV betaal je iedere maand een premie, afhankelijk van het bedrag waarvoor je jezelf verzekert. Van de overheid krijg je geen vergoeding tijdens en na de zwangerschap, dus een AOV is hard nodig om niet in financiële moeilijkheden te komen bij het krijgen van een kind.

  1. Rechtsbijstandsverzekering

  Deze verzekering is handig als je werknemer bent en in conflict raakt met je werkgever. Met een rechtsbijstandsverzekering heb je dan recht op rechtshulp en juridisch advies, en met de gezinsdekking zijn je kinderen meeverzekerd tegen financiële tegenslagen.

  1. (Doorlopende) reisverzekering

  Als je met je kleine op vakantie gaat, wil je natuurlijk niet voor financiële verrassingen komen te staan als een van jullie onverhoopt in het ziekenhuis terechtkomt, of als de bagage niet aankomt. Dan is het een goed idee om een reisverzekering af te sluiten wanneer jullie op vakantie gaan. Gaan jullie vaak op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering het beste.

  Andere belangrijke financiële zaken

  Naast de verzekeringen die hierboven zijn beschreven, moet je ook nog aan een aantal andere financiële en praktische zaken denken. Wat dacht je van het onder de loep nemen van je energieverzekeraar? De energiekosten zullen ongetwijfeld stijgen met een baby. Ook zul je kinderopvang, kinderopvangtoeslag en zwangerschapsverlof op tijd moeten regelen.

  Weten wat je op financieel gebied allemaal moet regelen per trimester? Bekijk dan de financiële kraamlijst van het eerste trimester, tweede trimester, derde trimester, en de financiële kraamlijst na de geboorte.

  Tip: Dankzij onze samenwerking met Certius kan je een gratis verzekerings-check krijgen als je wil. Dan bekijken ze of je dekkingen goed staan, je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn. Wil je hier graag meer over weten? Vul dan onderstaande formulier in.

  Ben je een doe-het-zelver? Vergelijk dan hier de belangrijkste verzekeringen en diensten:

  1. Autoverzekering
  2. Woon(inboedel)verzekering
  3. Internet & TV providers
  4. Mobiele providers
  5. Hypotheken
  6. Reisverzekering
  7. Aansprakelijkheidsverzekering
  8. Rechtsbijstandverzekering
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard