1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zout tijdens de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 6-25-2021Bewerkt op: 3-7-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-25-2021Bewerkt op: 3-7-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is goed mogelijk dat je als zwangere zin hebt in voedingswaren waar veel zout in zit. Maar hoeveel zout mag je eigenlijk eten tijdens de zwangerschap? Kun je last krijgen van kwaaltjes als je te veel zout eet?

  Hoeveel zout mag je eten tijdens de zwangerschap?

  Voor iedereen geldt dat je beter niet te veel zout kunt eten, zo ook voor zwangeren. De maximale hoeveelheid zout per dag is 6 gram, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Zout vind je niet alleen in fast-food, kaas en chips, maar ook in bijvoorbeeld soep en ontbijtspek zit zout. Vooral echter in kant en klare producten. Als je een normaal, gezond dieet volgt dan is de kans klein dat je te veel zout binnenkrijgt. Twijfel je hierover? Bespreek dan je voedingspatroon met je verloskundige.

  Risico’s te veel zout eten tijdens zwangerschap

  Te veel zout eten als je zwanger bent kan leiden tot dikke enkels, maar ook tot een verhoogde bloeddruk. En dat laatste kan weer leiden tot een zwangerschapsvergiftiging, wat weer gevaarlijk kan zijn voor jou en je baby. Dit is echter alleen in extreme gevallen een risico, dus leef je niet alleen op fast-food en volg je een gezond en gevarieerd voedingspatroon, dan zullen de risico’s beperkt zijn.

  Kook ook liever met zout waaraan jodium is toegevoegd, want dat is ook van belang tijdens de zwangerschap.

  Wat mag je niet eten, en waar heb je nu écht baat bij tijdens de zwangerschap? Leer het met de voedingscursus, deel van ons online cursuspakket van 12 cursussen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard