1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Tonijn eten tijdens de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 2-9-2021Bewerkt op: 5-10-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-9-2021Bewerkt op: 5-10-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is goed voor te stellen dat je twijfelt of je verschillende vissoorten wel mag eten tijdens de zwangerschap. Mag je bijvoorbeeld tonijn eten tijdens de zwangerschap?

  Tonijn eten als je zwanger bent

  Het wordt afgeraden om veel tonijn te eten als je zwanger bent, want deze vissoort bevat veel dioxines en zware metalen als kwik, net als in andere vissoorten. En deze zware metalen zijn niet gunstig voor de hersengroei en het zenuwstelsel van je baby. Heb je dus wel zin in vis, eet dan liever geen tonijn, maar beter een vis als zalm of sardines.

  Dit advies geldt zowel voor tonijn uit blik als voor verse tonijn. Hoewel de schade pas kan ontstaan bij hoge inname, wordt voor de zekerheid door het Voedingscentrum consumptie tijdens de zwangerschap afgeraden.

  Andere vis tijdens de zwangerschap

  Het eten van genoeg vis tijdens de zwangerschap is wel degelijk aan te raden, maar dan wel de juiste vis. Denk hierbij aan vette vis als zalm, sardines, kabeljauw en kreeft. Deze soorten vis kunnen allemaal geen kwaad en zijn belangrijk voor je omega-3 inname tijdens de zwangerschap. Dit is bevorderlijk voor een gezonde hersenontwikkeling en groei van het zenuwstelsel van je baby. Lees hier meer over de vissoorten die je wel en niet mag eten tijden de zwangerschap.

  Als je toch tonijn hebt gegeten, dan is de kans klein dat daardoor schade ontstaat voor je baby. Maar je mag het altijd met je verloskundige overleggen bij twijfel. Pas als je haast iedere dag of in grote mate tonijn eet, is er reden tot zorgen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard