Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerEten tijdens de zwangerschapTiramisu tijdens de zwangerschap

Tiramisu tijdens de zwangerschap

ZP® - Magazine

, 18 maart 2021 02:25Laatste update op: 18 maart 2021 14:57

Tiramisu: wie houdt er niet van op zijn tijd. Misschien heb je er tijdens je zwangerschap wel constant zin in! Wel moet je het volgende weten over tiramisu, want er zitten ingrediënten in die niet altijd even goed zijn om te eten als je zwanger bent.

Mag je tiramisu eten tijdens de zwangerschap?

Je mag alleen tiramisu eten tijdens de zwangerschap als deze vrij is van alcohol en niet gemaakt is van rauw ei. De meeste vers gemaakte tiramisus, in restaurants of thuis bijvoorbeeld, zijn gemaakt met rauw ei, dus die kan je beter vermijden. Een klassieke tiramisu is daarnaast gemaakt met likeur en koffie, wat ook niet wenselijk is binnen te krijgen, ondanks dat het om kleine hoeveelheden gaat.

Ingrediënten in tiramisu

Van de alcohol in tiramisu weten we allemaal dat het beter is om daarvan afstand te nemen tijdens de zwangerschap. Dat kan namelijk een miskraam of het foetaal alcohol syndroom veroorzaken. Nu zal dat met een hapje tiramisu weliswaar niet gebeuren, maar toch is het beter er afstand van te nemen. Het rauwe ei in verse tiramisu bevat mogelijk de listeria of salmonella bacterie, daarom kan je alle producten met rauw ei beter vermijden. De koffie in tiramisu is een kleine hoeveelheid: nog geen half kopje. Tijdens je zwangerschap mag je maximaal 2 kopjes per dag, dus met tiramisu hoef je je daar geen zorgen om te maken.

De tiramisu die je in de supermarkt vindt bevat meestal gepasteuriseerd ei, ofwel ei dat vooraf verhit is en niet meer rauw is. Deze tiramisu is dus meestal wel geschikt om te eten. Check dit altijd nog wel even na voor de zekerheid, en ook of er geen alcohol in zit.

Meer over dit onderwerp:

 • Wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben?

Plaats een reactie

(0)
user-image
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard