1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Taugé tijdens de zwangerschap

    Gepubliceerd op: 3-18-2021Bewerkt op: 3-18-2021
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-18-2021Bewerkt op: 3-18-2021
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Taugé is altijd heerlijk om te eten in bijvoorbeeld wokgerechten of zelfs rauw. Maar is het wel zo’n goed idee om taugé te eten als je zwanger bent?

    Mag je taugé eten tijdens de zwangerschap?

    Ja, je mag taugé eten mits het goed gekookt of gebakken is. Doordat taugé uit de grond komt, kan er namelijk salmonella, E. coli en toxoplasmose aanwezig zijn op rauwe taugé. Door het goed te verhitten worden deze schadelijke bacteriën gedood, waardoor je het gerust kunt eten.

    Was de taugé ook vooraf met stromend water. Daarna kan je het verhitten door te wokken of door ze minimaal 5 seconden in kokend water onder te dompelen. Taugé die over de houdbaarheidsdatum is kan je beter nooit eten.

    Voedingsstoffen in taugé

    Taugé kan je dus prima eten als je goed verhit is, en het is ook nog eens goed voor je. Je vindt hierin namelijk vitamine A, C, plantaardige eiwitten, ijzer en calcium.

    Lekker taugé eten dus, maar wel door en door verhit!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard