Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerEten tijdens de zwangerschapTaug tijdens de zwangerschap

Taugé tijdens de zwangerschap

ZP® - Magazine

, 18 March 2021 02:10Laatste update op: 18 March 2021 14:57

Taugé is altijd heerlijk om te eten in bijvoorbeeld wokgerechten of zelfs rauw. Maar is het wel zo’n goed idee om taugé te eten als je zwanger bent?

Mag je taugé eten tijdens de zwangerschap?

Ja, je mag taugé eten mits het goed gekookt of gebakken is. Doordat taugé uit de grond komt, kan er namelijk salmonella, E. coli en toxoplasmose aanwezig zijn op rauwe taugé. Door het goed te verhitten worden deze schadelijke bacteriën gedood, waardoor je het gerust kunt eten.

Was de taugé ook vooraf met stromend water. Daarna kan je het verhitten door te wokken of door ze minimaal 5 seconden in kokend water onder te dompelen. Taugé die over de houdbaarheidsdatum is kan je beter nooit eten.

Voedingsstoffen in taugé

Taugé kan je dus prima eten als je goed verhit is, en het is ook nog eens goed voor je. Je vindt hierin namelijk vitamine A, C, plantaardige eiwitten, ijzer en calcium.

Lekker taugé eten dus, maar wel door en door verhit!

Meer over dit onderwerp:

  • Wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben?

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Magazine

    • Mijn week

    • Zoeken

    • Dashboard