Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Linda Rentes

ZwangerEten tijdens de zwangerschapRecepten per weekRecept week 40 plaattaart met ricotta en spinazie

Recept week 40: Plaattaart met ricotta en spinazie

ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken

, 17 May 2018 10:51Laatste update op: 20 February 2020 21:45

Een echte feestmaaltijd is deze plaattaart, ook heerlijk om te eten mocht je al bevallen zijn.

Spinazie, een verse bladgroente vol vitamine en mineralen om sterk je bevalling in te gaan of om aan te sterken in het kraambed. Ook makkelijk vooraf klaar te maken en later af te bakken. Succes met de laatste loodjes en ik wens jullie een gezonde start toe!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 100 gr babyspinazie
  • 300 gr tomaatjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode ui
  • 0,5 bak ricotta
  • 1 pak verse bladerdeeg
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het verse bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hierop uit. Vouw een klein stukje van de randjes van het deeg naar binnen zodat er een kleine opstaande rand ontstaat.

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Plet de knoflook en hak fijn. Was en snijd de tomaatjes door de helft (of in vieren).

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg telkens een klein beetje baby spinazie toe tot alles geslonken is.

Smeer de ricotta uit over het bladerdeeg met de bolle kant van een lepel of een pannenlikker. Schep er het spinazie-uienmengsel over en verdeel over de plaattaart. Verdeel als laatste de gekleurde tomaatjes over de taart en breng eventueel op smaak met zout, peper en olijfolie.

Plaats in de oven voor 20 minuten tot het balderdeeg goudbruin is en de tomaatjes zacht zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.

Bron: www.ekomenu.nl/plaattaart-met-spinazie-en-ricotta.html

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard