De adukibonen worden veel gebruikt in een curry, door roerbakgerechten, stoofschotels en salades.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 2 preien
- 1 knoflookteen
- 125 g cherrytomaatjes
- 200 g adukibonen
- 200 g witte bonen
- 200 g cherrytomaten in tomatensaus
- 150 g runderbraadworst
- 130 g volkoren basmatirijst
- Zout en (chili)peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de prei in dunne halve ringen en was deze. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Laat de aduki- en witte bonen uitlekken en spoel ze met water af. Doe de ingrediënten in een kom en hussel ze samen met de cherrytomaten in tomatensaus.
Snijd de runderbraadworst in plakjes, voeg toe aan de kom en roer erdoorheen.
Doe het mengsel in een ovenschaal en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 12 minuten op een laag vuur. Giet daarna het water af.
Serveer de bonenschotel naast de gekookte rijst, breng het eventueel verder op smaak met zout en (chili-)peper.
Bron: www.ekomenu.nl/bonenschotel.html