Recept week 21: Mangosalade met garnalen
Een halve mango weegt 140 gram. Met dit voorgerecht levert de mango een stevige bijdrage aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit.
Wat kun je met mango? Je kunt het op brood eten met kipfilet, in een vruchtensalade met ananas, sinaasappel, banaan en geraspte kokos of als voorgerecht met (rauwe) ham. In tropische rijstgerechten. Kortom een veelzijdige vrucht om van te genieten!
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 1 rijpe mango
- 1 eetlepel azijn of wijnazijn
- 50 g gepelde garnalen
- enkele sprietjes bieslook
- 1/2 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1/2 krop ijsbergsla
- peper
Bereidingswijze
Was en droog de sla. Snijd de sla in reepjes. Trek de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vervolgens in dunne reepjes.
Roer in een kom een sausje van azijn, mosterd, vers gemalen peper en olie.
Verdeel de ijsbergsla en de mango over twee bordjes. Verdeel de garnalen en het sausje er over. Garneer met fijngeknipte bieslook.
Eet smakelijk!
Bron: www.veggipedia.nl/consumenten/recepten/306