Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Linda Rentes

ZwangerVoeding tijdens de zwangerschapRecepten per weekRecept week 20 tomaten paprikasoep

Recept week 20: Tomaten-paprikasoep

ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken

, 12 April 2018 11:15Laatste update op: 29 May 2018 16:11

Paprika’s en tomaten zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren. De één smaakt wat zoeter dan de ander. Als je een halve paprika eet, heb je al de hele aanbevolen hoeveelheid vitamine C van een dag binnen.

Ingrediënten

(voor 1,5 liter soep)

  • 3 rode puntpaprika’s
  • ongeveer 6 tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s en de tomaten in parten, en snipper de ui. Zet een grote pan op het vuur, fruit de ui en pers de knoflook er boven uit. Voeg een klein beetje water toe en de bouillonblokjes, voeg de tomaten en paprika toe en roer alles door elkaar.

Hierna voeg je water toe aan de pan tot het geheel onder water staat, laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Ga hierna met de staafmixer aan de slag om het tot een gladde soep te krijgen.

Mocht je niet van velletjes houden, dan kan je de soep even door een zeef halen. Voeg zout en peper naar smaak toe, en je bent klaar!

Tip

Vries het in porties in, en zo geniet je iedere dag van je dagelijkse groenten!

Bron: 9maandenmenu.nl/recept-tip-paprika-tomaten-soep/

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Groeikalender
Magazine