Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Linda Rentes

ZwangerVoeding tijdens de zwangerschapRecepten per weekRecept week 15 eierquiche met wilde zalm

Recept week 15: Eierquiche met wilde zalm

ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken

, 12 April 2018 09:14Laatste update op: 29 May 2018 16:10

Het eten van vette vis is belangrijk in de zwangerschap ivm de Omega 3-vetzuren die daarin zitten. Deze bouwstoffen heeft de baby nodig voor de groei en ontwikkeling van de hersenen.

Lust je nu geen vis dan zijn noten een goede vervanging. Deze week een heerlijke eierquiche met broccoli, prei en zalm. Geniet van deze gezonde maaltijd voor jou en jullie baby.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 400 gr broccoli
  • 1 prei
  • 500 gr zoete aardappel
  • 150 gr wilde zalm
  • 3 eieren
  • zout en peper naar smaak

Wij maken vandaag een quiche met zoete aardappel, prei, broccoli en wilde zalm. Een heerlijke combinatie. Gebruik hiervoor een ingevette ovenschaal, of een taartvorm rondom bekleed met bakpapier (anders kan het ei gaan lekken).

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in of bekleed een taartvorm helemaal met bakpapier.
Breng water aan de kook. Was of schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken (2-3 cm). Was en snijd de roosjes van de broccoli en snijd ook de stronk in kleine dobbelsteentjes of plakjes. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet.

Kook de zoete aardappels 10 minuten. Voeg halverwege de prei en broccoli toe en laat 5 minuten meekoken. Giet het water goed af en laat uitdampen.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de zalm in kleine blokjes of reepjes. Klop de eieren los met zout en peper.

Schep de groenten met zo min mogelijk aanhangend vocht in de ovenschaal (of taartvorm) en verdeel dan de zalm en de uien erover. Giet het eimengsel erover en plaats circa 15 minuten in de oven. De eierquiche is klaar als deze stevig aanvoelt.

Tip

Ook heel erg lekker met een dille-roomsausje en geroosterde pijnboompitjes.

Bron: www.ekomenu.nl/eierquiche-met-wilde-zalm.html

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard