Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Linda Rentes

ZwangerVoeding tijdens de zwangerschapRecepten per weekRecept week 12 zoete aardappelgratin

Recept week 12: Zoete-aardappelgratin

ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken

, 9 April 2018 13:03Laatste update op: 29 May 2018 16:09

Dit gerecht is niet alleen mooi om te zien, maar smaakt verrukkelijk! Door de zoete aardappel te raspen is deze ovenschotel lekker snel gaar.

Zoete aardappel wordt door voedingskundigen onder de groenten geschaard. Door kaas over dit gerecht te strooien, krijgen je een heerlijk knapperig laagje. Terwijl deze zoete aardappelgratin in de oven staat, kun jij lekker wat anders doen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 g zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 200 g wild wonder tomaten
  • 75 g geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1,5 eetlepel Kwark of yoghurt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Zet bakjes klaar voor alle ingrediënten.
Pel en snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en rasp op een grove stand.
Was de courgette en rasp op een grove stand. Halveer de tomaatjes, en snijd grote exemplaren in vieren.
Doe alle ingrediënten in aparte bakjes.
Klop de eieren met 1/3 van de kaas en de kwark of yoghurt los met zout en peper.

Verdeel de groenterasp in laagjes in een ovenschaal. Zorg dat je wat tomaatjes overhoudt om het gerecht mee te garneren. Schenk het ei-kaasmengsel erover en prik met je vork zodat het mengsel zich goed verspreidt.
Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en plaats 20 minuten in het midden van de hete oven.

Tip

Ook heel erg lekker met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.

Bron: www.ekomenu.nl/zoete-aardappelgratin.html

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard