1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Geitenkaas eten tijdens de zwangerschap

    Gepubliceerd op: 2 december 2019 20:25Bewerkt op: 26 juli 2023 19:31
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2 december 2019 20:25Bewerkt op: 26 juli 2023 19:31
    Geschreven door: ZP® - Magazine

    Harde en zachte geitenkazen

    Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen zachte en harde geitenkazen. De harde geitenkazen bevatten weinig vocht en zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk. Doordat de melk gepasteuriseerd is zijn deze harde geitenkazen veilig om te eten als je zwanger bent.

    De zachte geitenkazen worden soms gemaakt met rauwe melk en zijn daarom niet altijd veilig om te eten tijdens de zwangerschap. Deze zachte geitenkazen kunnen de listeria bacterie bevatten die gevaarlijk is voor de ongeboren baby. Zachte geitenkazen worden bijna niet in Nederland geproduceerd, maar wel uit andere landen geïmporteerd. Je kunt ze herkennen doordat er bij de ingrediëntenlijst ‘rauwe melk’ of ‘au lait cru’ op staat.

    Toch zachte geitenkaas gegeten?

    Heb je per ongeluk toch zachte geitenkaas gegeten? Dan hoef je je niet meteen zorgen te maken. Alleen wanneer je last krijgt van koorts, diarree en misselijkheid is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

    Alles weten over voeding tijdens de zwangerschap? Dat kan met onze zwangerschapscursus, deel van het online cursuspakket van 12 cursussen, vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard