1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kaasfondue tijdens zwangerschap, mag dat?

  Gepubliceerd op: 11-23-2022Bewerkt op: 10-23-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-23-2022Bewerkt op: 10-23-2023
  Auteur: Maartje Scheffer
  Misschien heb je enorme trek in kaasfondue tijdens de zwangerschap. Maar mag je dat eigenlijk wel eten? In kaasfondue uit de supermarkt zit namelijk vaak alcohol.

  Wij vertellen je of je wel of niet kaasfondue kunt eten als je zwanger bent.

  Kaasfondue als je zwanger bent

  Veel dingen kun je beter laten staan als je zwanger bent. Zo ook kazen. Niet alle kazen kun je eten tijdens de zwangerschap, maar ook alcohol is een no no. Je vraagt je dus waarschijnlijk of je wel of geen kaasfondue kunt eten tijdens de zwangerschap.

  Je mag kaasfondue gewoon eten, mits er geen alcohol in zit. Altijd even de ingrediënten checken bij kaasfondue uit de supermarkt dus! Verder wordt kaasfondue gemaakt met harde kazen, waarin de listeria bacterie niet kan overleven. Wat betreft de kazen is er dus geen probleem.

  Vind je in de supermarkt geen kaasfondue zonder alcohol, dan kun je het beste naar de kaaswinkel gaan en vragen om een heerlijke kaasfondue combinatie zonder alcohol die je thuis kunt smelten. Voeg zelf wat appelsap toe, of alcoholvrije wijn. Misschien nog wel lekkerder dan de kant en klare versie!

  Alcohol in kaasfondue

  Een deel van de alcohol in kaasfondue verdampt tijdens het verhitten, maar niet alles. Er kan dus een deel overblijven in de kaasfondue, wat genoeg is om schadelijk te kunnen zijn. Er is geen veilige hoeveelheid alcohol tijdens de zwangerschap. Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap vergroot het risico op een miskraam of het foetaal alcohol syndroom.

  Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

  We geloven in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen en ouders. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot voeding tijdens de zwangerschap.

  • group-image
   2 maanden geleden

   Voeding tijdens de zwangerschap

   123 leden

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard