1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Frisdrank drinken tijdens de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 1-11-2021Bewerkt op: 5-29-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 1-11-2021Bewerkt op: 5-29-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap soms zin hebt in een glaasje frisdrank. Maar is dat wel oké voor jezelf en je baby, al die suikers en koolzuur als je zwanger bent? Lees hier alles over het drinken van frisdrank tijdens de zwangerschap.

  Frisdrank en zwanger

  Genoeg drinken is ontzettend belangrijk tijdens de zwangerschap, en het liefste is dat gewoon water. Dagelijks kan je het beste 1,5 tot 2,5 liter water drinken als je zwanger bent, maar het is goed voor te stellen dat het drinken van enkel water een beetje gaat vervelen. Een glaasje frisdrank op zijn tijd is dan ook erg geliefd onder zwangere vrouwen. Misschien heb je zelfs een ontzettende frisdrank-craving en gaat er niks anders meer in! Maar is frisdrank wel zo goed voor jezelf en je baby?

  Mag je frisdrank als je zwanger bent?

  Gelukkig kan het drinken van frisdrank en vruchtensap geen kwaad tijdens de zwangerschap. Echter is het lang niet zo gezond als het drinken van gewoon water, omdat er natuurlijk ontzettend veel suiker in frisdrank zit, wat voor je tanden en je bloedglucose niet bepaalde goed is. Ook zit er in frisdrank (cola) vaak net zo veel cafeïne als in koffie! Echter zijn er ook frisdranken zonder cafeïne. Niet bepaald gezond dus, en vanwege de cafeïne kan je het ook beter bij 1 glaasje per dag houden. Light-frisdranken zijn net als normale frisdranken veilig om te drinken, maar niet bepaald gezond.

  Het koolzuur dat in frisdranken zit kan geen kwaad voor je baby, maar bij jou kan het wellicht voor wat maagzuur en winderigheid zorgen, waar je misschien al last van hebt als je zwanger bent.

  Alternatieven voor frisdrank tijdens de zwangerschap

  Het is beter om enkel water te drinken en geen frisdrank. Heb je toch af en toe zin in iets zoets of een smaakje, dan kan je ook kiezen voor flesjes water die worden verkocht met een smaakje, of losse smaakmakers die je kunt toevoegen aan je water, waar geen suiker in zit. Natuurlijk mag je ook altijd een kopje thee drinken of kan je door middel van fruit, citroen of munt in je water wat smaak toevoegen.

  Wat mag je niet eten, en waar heb je nu écht baat bij tijdens de zwangerschap? Leer het met de voedingscursus, deel van ons online cursuspakket van 12 cursussen

  Bron: Voedingscentrum
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard