1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Betacaroteen en vitamine A tijdens de zwangerschap

  Gepubliceerd op: 9-4-2021Bewerkt op: 2-14-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-4-2021Bewerkt op: 2-14-2024
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Davitamon
  Vitamine A is een vitamine waar je lichaam niet zonder kan tijdens de zwangerschap. Maar je moet er ook zeker niet te veel van binnenkrijgen! In betacaroteen vind je ook vitamine A. Kun je dan beter betacaroteen nemen dan vitamine A?

  Belang van vitamine A tijdens de zwangerschap

  Vitamine A is een stof die zorgt voor het gezichtsvermogen en de celgroei. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem, waardoor het onmisbaar is om hiervan voldoende binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. Een hoeveelheid van 800 microgram per dag is precies goed.

  Te veel vitamine A tijdens de zwangerschap

  Zorg er echter voor dat je niet te veel producten eet waar vitamine A in zit! Te veel vitamine A kan zorgen voor een grotere kans op aangeboren afwijkingen. Daarom kan je beter geen leverproducten eten, want die zitten bomvol vitamine A. Het liefst maximaal 1 boterham per dag met leverbeleg, als je toch veel zin hebt in bijvoorbeeld pathé. Ook hoef je geen A vitamine supplement te slikken.

  Liever betacaroteen

  Betacaroteen wordt ook wel pro-vitamine A genoemd. Dat betekent dat je lichaam van betacaroteen zelf vitamine A maakt, en dan wel precies de hoeveelheid die je nodig hebt! Daarom kan het eten van voeding waar veel betacaroteen in zit geen kwaad. Wortelen, mango en mandarijnen bevatten deze voedingsstof, en die kun je dan ook rijkelijk eten. Een supplement met betacaroteen kan ook geen kwaad, maar is niet nodig als je genoeg van dit soort oranje groenten en fruit eet.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Davitamon

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard