1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Avocado tijdens de zwangerschap

    Gepubliceerd op: 3-5-2021Bewerkt op: 2-7-2106
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-5-2021Bewerkt op: 2-7-2106
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Een avocado is altijd lekker, bijvoorbeeld op een boterham, in een guacamole of in een salade. Maar hoe zit dat als je zwanger bent? Mag je dan onbeperkt avocado's eten tijdens de zwangerschap?

    Mag je avocado eten tijdens de zwangerschap?

    Het antwoord is ja! Avocado eten is hartstikke goed voor je tijdens de zwangerschap. Avocado bevat voedingsstoffen zoals vitamine B, K, E, kalium, en foliumzuur. Al deze voedingsstoffen zijn van groot belang voor de groei en gezondheid van jou en je baby. Daarnaast bevat avocado veel gezonde vetten.

    Voedingsstoffen in avocado's

    • Choline: Iedere avocado bevat zo'n 30 milligram choline. Volgens onderzoek zou voldoende choline in je voedingspatroon leiden tot slimmere baby's.
    • Foliumzuur: Foliumzuur zorgt er onder andere voor dat een open ruggetje bij je baby wordt voorkomen. Daarnaast is het echter wel aan te raden om foliumzuurtabletten te slikken in de eerste weken van de zwangerschap.
    • Vezels: Daarnaast zit een avocado vol met vezels, zo'n 4 tot 6 gram per avocado. En deze vezels zijn weer erg belangrijk voor je spijsvertering, wat ervoor zorgt dat obstipatie wordt voorkomen.
    • Kalium: de kalium in avocado's kan ervoor zorgen dat de bloeddruk wordt verlaagd.
    • Calcium: Het calcium in avocado's speelt en grote rol in het aanmaken van sterke botten en tanden bij je baby.

    Ga natuurlijk geen zes avocado's per dag eten, dan krijg je wellicht te veel van bovenstaande voedingsstoffen binnen. Net zoals voor ieder voedingsmiddel geldt dat je het gematigd moet eten. Een halve tot hele avocado per dag is dus genoeg.

    Kortom: het is een goed idee om avocado's te eten tijdens de zwangerschap!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard