Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerEten tijdens de zwangerschapAugurken tijdens de zwangerschap mag je ze onbeperkt eten

Augurken tijdens de zwangerschap: mag je ze onbeperkt eten?

ZP® - Magazine

, 25 juni 2021 20:37Laatste update op: 7 februari 2106 07:28

Sommige zwangere vrouwen krijgen ontzettende cravings om augurken te eten. Het zoetzure van een augurk is iets onweerstaanbaars voor sommige zwangeren, maar mag je wel onbeperkt augurken eten tijdens de zwangerschap?

Mag je augurken eten als je zwanger bent?

Ja, je mag gewoon augurken eten tijdens de zwangerschap. Augurken bevatten net als andere groentes veel voedingsstoffen die gezond zijn voor jou en je baby, zoals vitamine B9 en folaten. Genoeg groente eten tijdens de zwangerschap zorgt ook voor een goede spijtvertering en vermindert daarmee de kans op obstipatie.

Oppassen met zout

Het enige waar je mee moet oppassen bij het eten van augurken is dat je er niet té veel van eet. Ingemaakte augurken uit een potje bevatten namelijk vaak veel zout. Te veel zout kan er voor zorgen dat je je opgeblazen en misselijk gaat voelen. Ook kan te veel zout zorgen voor opgezwollen enkels tijdens de zwangerschap.

Waarom de cravings naar augurken?

Ben jij een van de vele vrouwen die tijdens de zwangerschap niet weg kan blijven van augurken? Dat kan komen door de sterke smaak van zuur van augurken, waar veel zwangeren behoefte aan hebben. Dit kan ook helpen tegen ochtendmisselijkheid.

Meer over dit onderwerp:

 • Wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben?

Plaats een reactie

(0)
user-image
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard