Bananen eten tijdens de zwangerschap, gezond?
Een banaan is ideaal om de onmiddellijke honger te stillen met een gezonde snack. Ook tijdens de zwangerschap zijn bananen lekker, gezond en snel. Maar waarom zijn bananen zo gezond?
Banaan eten als je zwanger bent
Je kunt banaan prima eten tijdens de zwangerschap. Dit stuk fruit zit boordevol kalium, foliumzuur, vitamine C, calcium, vezels, eiwitten en ijzer. Al die voedingsstoffen zijn van belang voor een gezonde zwangerschap en een goede groei van je baby.
Een banaan eten kan ook zorgen dat je een bommetje extra energie binnen krijgt, wat het een fijn stuk fruit maakt bij vermoeidheid tijdens de zwangerschap. Bananen bevatten namelijk ook koolhydratenuur en vitamine B6, wat ervoor zorgt dat die koolhydraten sneller in het lichaam worden opgenomen.
Bananen en geslacht baby
Uit een onderzoek gepubliceerd wetenschappelijk instituut The Royal Societyonder 740 vrouwen bleek dat veel kalium eten vóór de zwangerschap, de kans zou vergroten op een jongetje. En bananen zitten dus vol met kalium! Of dit op toeval berust? Die kans bestaat, want het ging om één onderzoek onder niet zo’n grote groep vrouwen.