1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Embryo

  Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 12-7-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 12-7-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  In het vroegste stadium van je zwangerschap wordt je baby een embryo genoemd. Deze fase duurt tot en met ongeveer acht weken. Daarna wordt je baby een foetus genoemd. In de fase dat je baby een embryo is vinden er heel veel ontwikkelingen plaats.

  Welke ontwikkeling vindt er plaats tijdens de embryofase?

  Wanneer je baby nog een embryo is vinden er grote ontwikkelingen plaats. Terwijl de embryo groeit begint de vruchtzak zich te vormen en vult deze zich geleidelijk met vruchtwater. Zo wordt de embryo goed beschermd.

  Eerste maand

  Je embryo begint de eerste tekenen van een gezicht te krijgen. Op de plaats waar de ogen zullen komen ontstaan donkere kringen. Ook beginnen de mond, onderkaak en de keel te ontstaan. Ook het hart begint zich te vormen. Deze zal tegen het eind evan de vierde week met 65 slagen per minuut beginnen te kloppen. Het begin van de hersenen, het ruggenmerg, het hartje en de bloedsomloop worden nu ook geleg. Rond deze tijd is het embryo iets meer dan een halve centimeter lang, dus ongeveer het formaat van een rijstkorrel.

  Tweede maand

  In de tweede maand ontwikkelt het gezicht zich steeds meer en beginnen ook de armen en benen te ontstaan. De oren beginnen te ontstaan als kleine huidplooien aan de zijkant van het hoofd. De armen en benen beginnen te ontstaan als kleine uitstulpsels en even later beginnen ook de tenen en vingers zich te vormen.

  Ook begint het spijsverteringskanaal zich te vormen en begint de eerste botten zich te vormen. In de zesde week kan vaak voor het eerst een hartslag worden gedetecteerd.

  Aan het einde van de tweede maand is de embryo ongeveer 1 centimeter lang.

  Van embryo naar foetus

  Na de elf weken zwangerschap is de embryo in je buik negen weken oud, en zijn alle organen grotendeels af. De eerste fase van de zwangerschap zit er nu op, en hiermee neemt ook de kans op een miskraam aanzienlijk af. Na week 11 van je zwangerschap spreken we van een foetus in plaats van een embryo. In deze foetus fase wordt het kindje in je buik echt helemaal afgemaakt. Hierna heeft de foetus nog 28 weken nodig om echt helemaal 'af' te zijn.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard