1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Een zwangerschapsbh kopen: waar let ik op?

  Gepubliceerd op: 12-18-2019Bewerkt op: 10-9-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-18-2019Bewerkt op: 10-9-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: bellyfashion
  Een zwangerschapsbh zal op een gegeven moment in de zwangerschap onmisbaar worden in je garderobe. Je borsten zullen namelijk flink groeien, en een comfortabele bh die meegroeit is dan wel zo fijn. Lees hier waar je op moet letten wanneer je een zwangerschapsbh gaat aanschaffen.

  Voordelen van een zwangerschapsbh

  Een zwangerschapsbh is anders van een normale bh omdat het van een rekbare, zachte stof is gemaakt, bredere bandjes heeft en daarmee speciaal is ontworpen voor zwangere vrouwen.

  Zachte, rekbare stof

  Doordat je borsten pijn kunnen gaan doen, gevoeliger kunnen worden en natuurlijk veel gaan groeien is een zwangerschapsbh ideaal. Het zachte materiaal zal er ook voor zorgen dat je niet al te veel last krijgt van je al gevoelige en soms pijnlijke borsten of tepels. En doordat het materiaal rekbaar is kunnen je borsten er fijn in groeien.

  Extra steun

  Ook geeft een goede zwangerschapsbh voor extra steun aan je groeiende borsten, wat rugpijn kan voorkomen. Het gewicht van je grotere borsten kan namelijk voor rugpijn zorgen tijdens de zwangerschap.

  In alle soorten en maten

  Zwangerschapsbh’s zijn er in alle soorten, maten en kleuren vinden, net zoals normale bh’s. Van sportief tot sexy, je vindt gegarandeerd een geschikte zwangerschapsbh voor jou.

  Wanneer koop je een zwangerschapsbh?

  Meestal merk je aan je pijnlijke borsten dat je zwanger bent. Het is per vrouw verschillend wanneer je het beste een zwangerschapsbh kunt kopen. Op het moment dat je een bolling ziet bij de cuprand, de omvang niet lekker meer zit of de beugel in je borsten prikt is het tijd voor een zwangerschapsbh. De meeste vrouwen hebben in het begin van het tweede trimester een zwangerschapsbh nodig, of dit nu is vanwege de grootte van je borsten, pijnlijke of gevoelige borsten of rugpijn.

  De juiste zwangerschapsbh vinden

  Hierbij volgen wat handige tips om de perfecte zwangerschapsbh te kunnen vinden!

  • Comfort is natuurlijk het allerbelangrijkste. Voelt de stof zacht aan op je huid en vallen je borsten goed in de bh? Zitten de bandjes niet de strak?
  • Je borsten moeten kunnen meegroeien. Ze kunnen misschien nog wel een paar cupmaten groter worden. Koop je je bh dus in het begin van je zwangerschap, zorg er dan voor dat je hem past met het strakste haakje, en zorg dat er nog twee vingers tussen je lichaam en het bandje passen. Pak zo nodig een maatje groter.
  • Vergelijk en pas meerdere bh’s van verschillende merken, om zo te weten wat echt het beste voor jou en is en het beste bij jou past.
  • Zorg dat je zwangerschapsbh nog ruimte heeft om te groeien, koop hem niet precies pas.
  • Kies voor een zwangerschapsbh met brede bandjes en meerdere sluitingshaakjes. Dit zorgt voor het grootste comfort en de beste steun.
  • Wil je een zwangerschapsbh met een beugel? Zorg dan dat deze goed past. Een beugel mag niet in je borst prikken dat zit niet alleen heel oncomfortabel, maar naarmate je borsten groeien kunnen ze ook melkklieren afknellen.
  • Laat je adviseren de juiste maat te vinden. Ga je naar een lingeriezaak of een speciaalzaak voor zwangere vrouwen, vraag de medewerkers om de perfecte zwangerschapsbh voor jou te vinden. Zo behoor jij niet tot de 80% vrouwen die de verkeerde maat bh draagt! En heb je geen winkel in de buurt? Een goede speciaalzaak kan je ook via de app advies geven.

  _Dit artikel is geschreven in samenwerking met bellyfashion _

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard