img

De financiële kraamlijst - derde trimester

Het begint al aardig op te schieten met je zwangerschap, en er zijn nog wel wat praktische en financiële dingen die je aandacht vragen voordat het zover is!

Babyuitzet meeverzekeren

Is de babykamer klaar? Neem dan contact op met je inboedelverzekeraar. Het kan verstandig zijn om het verzekerde bedrag te verhogen.

Geboortekaartjes bestellen

Geboortekaartjes zijn vaak duurder dan je denkt. 100 kaartjes kosten gemiddeld zo’n €400. Hoeveel kaartjes denk je nodig te hebben? De meeste mensen bestellen te veel kaartjes. Tel dus goed voor je bestelt. Bespaartip: Neem een kijkje bij het Familie Voordeel Programma, daar heb je meerdere leuke acties waarmee je flink kan besparen!

‘Babymoonen’

Met een baby kun je prima op vakantie. Maar veel mensen kiezen ervoor om nog één keer met z’n tweetjes weg te gaan.
Ga je vliegen? Neem dan een recente zwangerschapsverklaring mee waar de uitgerekende datum op staat. Luchtvaartmaatschappijen kunnen hierom vragen.
Let op: na 35 weken mag je niet meer vliegen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je al eerder niet meer mee als je een grote buik hebt.
Check de polis van je reisverzekering. Bij welke gezondheidsklachten kun je de reis annuleren?

Kraamfeest organiseren

Kies je voor één groot kraamfeest buiten de deur? Dan ben je ongeveer €15 per persoon kwijt. Je kunt natuurlijk ook de visite thuis uitnodigen.
Denk na over een cadeaulijst en vraag dingen die je écht goed kunt gebruiken. Op www.lijstje.nl kun je je cadeaulijst delen met vrienden en familie.

Download hier de financiële kraamlijst 6-9 maanden zwanger.

Auteur van dit artikel:
Tom de Ouden - financieel adviseur
Ik ben Tom de Ouden (1979), financieel adviseur in Purmerend, waar ik samen met mijn collega een eigen kantoor heb. Als financieel adviseur help ik mensen bij het maken van financiële keuzes.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!