1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  15x korte jongensnamen

  Gepubliceerd op: 9-9-2020Bewerkt op: 9-14-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-9-2020Bewerkt op: 9-14-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ben je zwanger van een jongetje? Wil je een leuke hippe jongensnaam, maar vind je het lastig te bedenken welke? Korte jongensnamen zijn helemaal in. Maar omdat ze zo hip zijn is het lastig om een originele, korte jongensnaam te vinden. Wij hebben 15 leuke, korte jongensnamen voor je op een rijtje gezet.

  Populaire babynamen

  Als je een hippe babynaam wilt kiezen, is het leuk om te kijken naar welke namen stijgen in aantallen. In 2019 stegen de namen Siem, Lars, Mats, Jack en Stijn in de top 20 jongensnamen in Nederland. Ook blijven de namen Daan, Sem en Finn ook heel populair in 2020.

  Originele babynamen

  Wat we wel vaak zien, is dat als je gaat letten op welke jongensnamen het voorgaande jaar zijn gestegen in de top 20, deze namen nog meer zullen stijgen en die namen dus eigenlijk niet heel origineel meer zijn. Wil je graag een originele, korte jongensnaam, kijk dan eens naar dit lijstje. Deze namen zijn kort, krachtig en stoer, maar worden nog niet vaak gekozen door ouders. Dus origineel!

  1. Fos

  De naam Fos is nog niet zo populair. Hij wordt al wel een aantal jaren gebruikt, maar niet vaak. De naam Fos is een Friese naam met als betekenis ‘Volk’. In 2019 kregen 55 jongens de naam Fos.

  2. Xem

  Xem lijkt in principe een beetje op de razend populaire naam Sem en is daar dan ook van afgeleid. Het is een Herbreeuwse naam met de betekenis ‘de naam is God’ of ‘van God gebeden’. Waarschijnlijk is het afgeleid van Samuel. 52 jongens kregen deze naam in 2019.

  3. Sev

  Deze naam is afgeleid van de naam Sef, en deze weer van Jozef. Het is een Herbreeuwse naam. Het betekent ‘God voege toe, geef vermindering’. In 2019 kregen 38 jongens deze naam.

  4. Mels

  Deze naam is afgeleid van de naam Melle. Melle is een Friese jongensnaam en een afkorting van Germaanse namen die beginnen met naamstam ‘mathal’ wat betekent ‘ontmoeting’. 38 jongens kregen deze naam in 2019.

  5. Ace

  Ace is een naam met Engelse herkomst. Het betekent ‘hoogste rang’ en wordt sinds 2010 ongeveer in Nederland gebruikt. Er zijn nu ongeveer 200 jongens die Ace heten.

  6. Jur

  Jur is een Friese naam, afeleid van Jurre, met als betekentis ‘Jonge man’, ‘strijder’ of ‘Vorst’. Het is een Germaanse naam die afgeleid is van de naamstam ‘ever’, welke moed en kracht symboliseert. In 2019 kregen 48 jongens de naam Jur.

  7. Loet

  Loet is een Friese naam met Germaanse afkomst. Loet betekend ‘Volk’ of ‘Faam/beroemd’. In 2019 kregen 40 jongens de naam Loet.

  8. Wes

  De naam Wes is afgeleid van Wesley. Oorspronkelijk een Engelse familienaam die zijn oorsprong vindt in ‘Westleah’, wat ‘westelijke weide’ betekent. In 2019 kregen 40 jongens deze naam.

  9. Riv

  Riv is een Engelse naam met als betekenis ‘rivier’. Riv is dan ook afgeleid van de Engelse naam ‘River’. In 2019 kregen 52 jongens deze naam.

  10. Len

  Len is afgeleid van de naam Leonard en heeft een Germaanse oorsprong. In 2019 kregen 40 jongens deze naam. De betekenis van Len is: ‘zo sterk als een leeuw’.

  11. Joes

  Joes is een Bijbelse naam, met als betekenis ‘God voege toe, Geve vermeedering’. Joes is afgeleid van de naam Jozef. In 2019 kregen 33 jongens deze naam.

  12. Lou

  Lou is een Germaanse naam, afgeleid van Lodewijk. Het eerste deel van de naam betekent ‘beroemd’ en het tweede deel betekent ‘strijd’. In 2019 kregen 51 jongens de naam Lou en 111 meisjes.

  13. Jax

  Jax is een Engelse naam en is afgeleid van Jackson, wat Jack's zoon betekent. De naam wordt ook vaak als Jaxx geschreven.

  14. Tuur

  de naam Tuur is afgeleid van de naam Arthur. Het heeft een Keltische afkomst en betekent ‘Beer’ of ‘Held’. In 2019 kregen 53 jongens deze naam.

  15. Nox

  Nox is een Engelse naam en betekent ‘Nacht’. Deze naam behoort toch wel tot de meest originele uit dit rijtje. 28 jongens kregen in 2019 deze naam. Er zijn in totaal nog geen 100 jongens in Nederland die zo heten!

  Tip!

  Probeer bij het kiezen van je babynaam ook hoe het staat met de achternaam erachter. Het is ook fijn als de combinatie van voor- en achternaam lekker over de tong rolt!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard