1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  10x de leukste podcasts over zwangerschap, de bevalling en opvoeding

  Gepubliceerd op: 2-6-2023Bewerkt op: 9-14-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-6-2023Bewerkt op: 9-14-2023
  Auteur: Maartje Scheffer
  Podcasts zijn een fijne manier om op een praktische manier veel nieuwe informatie tot je te nemen, terwijl je eventueel iets anders aan het doen bent. Ideaal voor zwangeren of ouders van baby’s! Ook over de zwangerschap, de bevalling en over baby’s zijn honderden podcasts te vinden.

  Wij zetten de leukste en meest interessante podcasts rondom de zwangerschap, bevalling en opvoeding voor je op een rijtje!

  Podcasts over zwangerschap, bevalling en opvoeding

  Zin in een goede podcast tijdens de zwangerschap, als voorbereiding op de bevalling of met een kind? Dit zijn ze allemaal bij elkaar.

  1. Podnataal: De podcast ‘Podnataal’ is een Nederlandstalige podcast die zich richt op zwangerschap en bevallingen. Het bestaat uit verschillende seizoenen waarbij het eerste seizoen zich richt op de zwangerschap van radiomaker en journalist Simone. Zij deelt haar ervaringen en gevoelens over haar zwangerschap met de luisteraars. In seizoen 2 worden er bevallingsverhalen verteld door bekende en onbekende vrouwen. Deze verhalen zijn herkenbaar, emotioneel en variëren van gelukkig tot tragisch.
  2. Wijzer in verwachting. De podcast ‘Wijzer in verwachting’ is een andere Nederlandstalige podcast die zich richt op zwangerschap en baby's. De podcast wordt gepresenteerd door artsen Bregje en Mirte die bevallingsverhalen bespreken en ontleden om de luisteraars wijzer te maken. Daarnaast beantwoorden ze veelvoorkomende vragen rondom de eerste weken met een baby, van borstvoeding tot de ontwikkelingsmijlpalen en eerste hapjes.
  3. The Motherly Podcast:De Engelstalige podcast ‘The Motherly Podcast’ richt zich op moederschap en bestaat uit meerdere seizoenen. In elke aflevering komt een andere bekende en/of succesvolle moeder aan het woord die haar ervaringen met moederschap deelt en luisteraars probeert te inspireren met tips & tricks.
  4. Vad3er: De podcast ‘Vad3r’ richt zich op het vaderschap en is gehost door Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig. In deze podcast gaat hij samen met bekende vaders zoals Rapper Donnie, Beau van Erven Dorens, Jandino en Kluun, op zoek naar antwoorden over hoe vaderschap werkt. Gasten delen hun ervaringen en hoe zij proberen de beste papa te zijn.
  5. Ik ken iemand die: De podcast ‘Ik Ken Iemand Die’ is een Nederlandstalige podcast over opvoeden, kinderen en het ouderschap. Nynke de Jong, Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix interviewen experts, delen handige opvoedtips en bespreken zowel de leuke als minder leuke kanten van het ouderschap. Ze delen ook persoonlijke verhalen en ervaringen.
  6. Zwarte Muisjes: De podcast ‘Zwarte Muisjes’ richt zich op de psychische problemen die rond de zwangerschap kunnen ontstaan. Journalist Maarten Dallinga praat met vrouwen die tijdens of na hun zwangerschap te maken kregen met depressie, angst, psychose of PTSS. Hij spreekt ook met de partners van deze vrouwen en experts in het veld.
  7. Verlossende woorden: Verlossende Woorden is een nieuw opgestarte podcast waarin verschillende gynaecologen in gesprek gaan met bekende namen uit de gynaecologie en obstetrie. Hierdoor wordt het publiek in de gelegenheid gesteld om inzicht te krijgen in deze velden en de ervaringen van de rolmodellen te horen.
  8. Adem in en uit: Adem in en uit is een podcast waarin alles aan bod komt wat te maken heeft met de geboorte. De oprichter, Rolien, gaat samen met verloskundige Aline en verschillende gasten in gesprek over het hele proces van bevruchting tot en met het jonge ouderschap. Deze podcast biedt een humoristische kijk op dit onderwerp, door middel van tafelgesprekken die het gevoel geven alsof de luisteraar erbij is. Alles van de ontmoeting, de kinderwens, seks, zwangerschapskwaaltjes, de grote dag zelf en de overgang naar het jonge ouderschap komt aan bod.
  9. Maartje Luijk: In de podcast Maartje Luijk over opvoeding gaat de bekende pedagoog Maartje Luijk in diepte in op verschillende vragen en twijfels die ouders hebben over opvoeding en de ontwikkeling van hun kinderen. Zij gebruikt haar deskundigheid en ervaring aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam om ouders te helpen bij het vinden van antwoorden op deze uitdagingen.
  10. Dad or alive: In de podcast Dad or alive onderzoeken presentator Manuel Venderbos en entertainmentdeskundige Eric de Munck het leven van beroemde vaders. Ze interviewen hen over hun ervaringen als vader, en hoe ze de uitdagingen en vreugdes van het ouderschap hebben overwonnen of aangepakt. De podcast is gericht op het delen van eerlijke verhalen en ervaringen, en het geven van inspiratie en steun aan vaders overal.

  Welke ga jij luisteren, of heb je nog een goede luistertip? Laat het hieronder weten!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard