1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  category-image

  Vruchtbaarheidsbehandelingen

  Hier lees je meer over verschillende oplossingen wanneer zwanger worden niet lukt.

  Terug

  Vruchtbaarheidsbehandelingen

  Geschreven door: ZP® - Magazine
  ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
  Wanneer je echt graag zwanger wilt raken en het maar niet wilt lukken, is het maar fijn dat er verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen bestaan. Niet zwanger kunnen worden kan aan veel verschillende dingen liggen, en daarom zijn er ook veel oplossingen beschikbaar. Om je goed te oriënteren op de verschillende oplossing als je niet zwanger kunt worden, kun je hier terecht voor meer informatie.

  Als zwanger worden niet wilt lukken kan een vruchtbaarheidsbehandeling de oplossing bieden. Dat klinkt misschien als een ingewikkeld proces, en dat kan het soms ook zijn. Sommige stellen doen er jaren over om zwanger te raken met behulp van een vruchtbaarheidsbehandeling, terwijl anderen meer geluk hebben en binnen een paar maanden goed nieuws hebben. Hoe een traject eruitziet en hoelang het duurt, is erg afhankelijk van jullie vruchtbaarheid en de vruchtbaarheidsbehandeling. Zo heb je bijvoorbeeld het welbekende IVF-traject, IUI, eiceldonatie of ICSI. Over al deze behandelingen en meer lees je op deze pagina alles.

  • 1. IUI (intra uteriene inseminatie)
   Bekijk
   content-image

   Zijn de zaadcellen van je partner van mindere kwaliteit? Dan kan IUI een oplossing zijn. Hierbij worden de beste zaadcellen, na bewerking in het laboratorium, in jouw baarmoederholte ingebracht.

  • 2. ICSI
   Bekijk
   content-image

   Lukt het niet om natuurlijk zwanger te worden en ligt de oorzaak voornamelijk bij de zaadcellen, dan ICSI een goede optie. Bij ICSI start je met een hormoonbehandeling, zodat meerdere eicellen tegelijk rijpen. Dan injecteert een embryoloog zaadcellen in de eicellen (ISCI). Daarna worden maximaal 2 embryo’s teruggeplaatst.

  • 3. IVF
   Bekijk
   content-image

   Lukt het niet om natuurlijk zwanger te worden, dan is IVF wellicht de volgende stap. Bij IVF start je met een hormoonbehandeling, zodat meerdere eicellen tegelijk rijpen. Dan komen zaadcellen en eicellen samen in een kweekschaaltje (IVF) en worden maximaal 2 embryo’s teruggeplaatst.

  • 4. Clomid
   Bekijk
   content-image

   Als zwanger worden niet lukt, dan kan het medicijn Clomid een uitkomst bieden. Clomid slik je aan het begin van je cyclus en zou je kansen op een zwangerschap kunnen verhogen. Lees hier alles over dit medicijn!

  • 5. Eiceldonatie
   content-image

   Je kunt voor eiceldonatie - door middel van IVF - kiezen als je zelf geen of ongeschikte eicellen produceert. Jouw donor zal dan een hormoonbehandeling ondergaan en jij krijgt medicatie om jouw baarmoederslijmvlies dikker te maken. Daarna wordt de bevruchte eicel bij jou teruggeplaatst.

  • 6. Spermapuncties
   Bekijk
   content-image

   Als jouw partner wel sperma produceert maar dit niet naar buiten komt, kan spermapunctie geadviseerd worden. Het zaad wordt via punctie uit de bijbal of zaadbal gehaald. Daarna volgt een behandeling gelijk aan ICSI.

  • 7. Kunstmatige Inseminatie (KI)
   Bekijk
   content-image

   Komt het sperma van jouw partner steeds niet voorbij de baarmoedermond, dan kan het wel wat hulp gebruiken. Bij kunstmatige inseminatie (KI) worden zaadcellen op het vruchtbaarste moment in jouw schede ingebracht.

  • 8. Ovulatie-inductie (OI)
   Bekijk
   content-image

   Bij een onregelmatige ovulatie komt er niet maandelijks een rijpe eicel vrij. Om jouw eisprong te reguleren, kan een gynaecoloog jou een hormoonbehandeling door injecties, een pompje of tabletten voorschrijven.

  • 9. Eileideroperatie
   Bekijk
   content-image

   Een afwijking aan de eileider kan ervoor zorgen dat een zwangerschap uitblijft. In dat geval kan eileideroperatie helpen om zwanger te worden. Maar wat houdt een eileideroperatie precies in?

  Tip: Het is klinisch bewezen dat de FERTI·LILY conceptie cup de kans op een zwangerschap met 48% vergroot uit comfort van je eigen huis en zonder hormonen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard