1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Alcohol en zwanger worden

  Gepubliceerd op: 11-18-2019Bewerkt op: 7-17-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-18-2019Bewerkt op: 7-17-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is bij iedereen bekend dat een zwangerschap en alcohol niet samengaan, want het kan voor complicaties zorgen en invloed hebben op de latere ontwikkeling van je kind. Wist je ook dat alcohol invloed kan hebben op zwanger worden?

  Alcohol en zwanger worden

  Ben je bewust bezig met zwanger worden? Let er dan op dat jij en je partner geen alcohol drinken. Tijdens en na de bevruchting kan dit de zwangerschap beïnvloeden. Wanneer een man tijdens de bevruchting alcohol drinkt heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van het sperma. De kans op een zwangerschap wordt daardoor kleiner en de kans op een miskraam groter. Drinkt de vrouw alcohol, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor de eicel, er kunnen bijvoorbeeld chromosoomafwijkingen ontstaan.

  Hoeveelheid alcohol

  ‘Een glaasje wijn kan toch geen kwaad?’ Dat ene glaasje alcohol kan al voor verminderde vruchtbaarheid zorgen of complicaties tijdens de zwangerschap. Drink daarom helemaal geen alcohol wanneer je zwanger wilt worden.

  Stoppen met alcohol

  Wanneer je gewend bent om tijdens het eten een glas wijn of bier te drinken en in de weekenden ook regelmatig van een drankje houdt, dan kan het lastig zijn om de knop om te zetten. Wanneer je het samen met je partner doet is het al een stuk makkelijker, want je wordt dan minder snel in de verleiding gebracht. Bedenk ook waar je het voor doet, dan is het laten staan van die glazen wijn het wel waard. Ga je naar een feestje? Bespreek dan met je vriendin dat je geen alcohol wilt drinken, zodat ze je kan helpen wanneer je een zwak moment hebt. Je hoeft dan niet te vertellen dat je zwanger wilt worden, je kunt het ook op een gezondere leefstijl gooien. Mocht je het echt heel erg moeilijk vinden om te stoppen met drinken, dan kun je de huisarts raadplegen voor hulp.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard