1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwanger worden na een abortus

  Gepubliceerd op: 10-9-2020Bewerkt op: 1-30-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-9-2020Bewerkt op: 1-30-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Je hebt eerder een abortus gehad, en wilt nu graag weer zwanger worden. Kan dat wel? Heeft een abortus invloed op je vruchtbaarheid of op het verloop van een latere zwangerschap? Dit moet je weten als je zwanger wilt worden na een abortus.

  Zwanger na een abortus

  Het is in principe absoluut mogelijk om na een eerdere abortus weer zwanger te worden. In de meeste gevallen heeft een abortus geen invloed op de kans om zwanger te raken in de toekomst. In abortuscentra wordt namelijk gewerkt in medisch verantwoordelijke omstandigheden, waardoor de kans op complicaties wordt verkleind.

  Over het algemeen geldt dat een goed uitgevoerde abortus geen schade toebrengt op de eierstokken of de baarmoeder. De kans op een zwangerschap is dus meestal even groot als voor de abortus.

  Complicaties na een abortus

  Echter is er altijd een kans op complicaties mogelijk, wat niet vaak voorkomt. Meestal komt dit dan door een infectie achteraf. Complicaties na een abortus kunnen echter meestal snel behandeld worden, waardoor de kans op verminderde vruchtbaarheid sterk afneemt. Er wordt wel aangeraden om 2 weken na de abortus geen geslachtsgemeenschap te hebben, omdat dit de kans op infecties verhoogt. Een goed uitgevoerde abortus heeft geen invloed op de kans op complicaties tijdens de zwangerschap of de kans op een miskraam.

  Kinderwens na een abortus

  Heb je eerder een abortus gehad, en heb je nu weer een kinderwens? Dan is het een goed idee om je vast in te schrijven bij een verloskundigenpraktijk tijdens een kinderwensspreekuur. Een verloskundige kan je dan begeleiden tijdens het zwanger raken, en eventuele vragen beantwoorden als het wat langer duurt dan gedacht. Na een abortus ben je gelijk weer vruchtbaar.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard