1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kinderwensspreekuur: naar de verloskundige met een kinderwens

  Gepubliceerd op: 7-29-2020Bewerkt op: 8-7-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-29-2020Bewerkt op: 8-7-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Heb je een kinderwens? Dan kun je al bij de verloskundige terecht! De verloskundige begeleidt jou en je partner graag vanaf het moment dat jullie besluiten een kindje te willen krijgen, of als je gewoon meer informatie wilt over zwanger worden. De eerste stap kun je maken door naar het kinderwensspreekuur te gaan bij een verloskundige bij jou in de buurt.

  Het kinderwensspreekuur

  Het kinderwensspreekuur is bedoeld voor mannen en vrouwen die graag kinderen willen krijgen, maar je kunt ook prima terecht als je nog niet toe bent aan kinderen, maar wel aan de relevante informatie. Het kinderwensspreekuur wordt gegeven door een speciaal daarvoor opgeleide verloskundige. Van tevoren vul je met je partner alvast een formulier in die je vindt op zwangerwijzer.nl.

  Door naar het kinderwensspreekuur te gaan informeer je jezelf optimaal over hoe je op een gezonde manier aan kinderen kunt beginnen. Een goede start van de zwangerschap begint namelijk al als je zwanger probeert te worden. De periode vlak voor de bevruchting en de eerste maanden zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Daarom is het verstandig om van tevoren al stil te staan bij wat een gezonde zwangerschap bevordert, en wat niet. Dit krijg je allemaal te horen tijdens het kinderwensspreekuur.

  Adviezen tijdens het kinderwensspreekuur

  Tijdens dit spreekuur krijg je informatie en advies van de verloskundige over zaken als:

  Al deze zaken zijn van groot belang als je zwanger wilt worden. Ook kan er worden nagegaan of er bepaalde ziektes voorkomen in je familie, die van invloed kunnen zijn op je vruchtbaarheid of zwangerschap. Natuurlijk mag je zelf ook alle vragen stellen tijdens dit spreekuur.

  Kosten?

  Door zorgverzekeraars is besloten dat stellen die zichzelf aanmelden bij hun verloskundige voor een kinderwensspreekuur, dit vergoed krijgen. Een bezoekje met je partner aan dit spreekuur kost jullie dus niks. Het spreekuur duurt, afhankelijk van de verloskundigenpraktijk, een half uur tot een uur.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard