1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Baarmoedermond voelen en zwanger worden

  Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 5-23-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-3-2019Bewerkt op: 5-23-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hoe handig zou het wel niet zijn als je zou kunnen voelen wanneer je vruchtbaar bent? De baarmoedermond kan hierbij helpen! Aan de positie van je baarmoedermond kan je namelijk voelen wanneer het het beste moment is om zwanger proberen te worden.

  Lang leve de baarmoedermond als je zwanger probeert te worden! Want wat blijkt? De stand en de positie ervan zegt iets over je vruchtbaarheidscyclus. Met een beetje oefening zou je zélf kunnen voelen wanneer je op je vruchtbaarst bent. Je hebt er eigenlijk alleen een beetje geduld en je eigen vingers voor nodig! Is dit echt zo makkelijk en hoe werkt het precies?

  De positie van je baarmoedermond voelen

  Hoe pak je dit precies aan? Eigenlijk is het niet zo vreselijk moeilijk. Je hebt hier meestal een gehele cyclus voor nodig om het allemaal uit te vogelen. Ga hiervoor iedere dag rond hetzelfde tijdstip met 1 of 2 vingers je vagina in. Dit gaat bijvoorbeeld gemakkelijk als je gehurkt zit. Het is belangrijk dit op hetzelfde tijdstip te doen omdat de baarmoedermond ook van positie verandert door de dag heen.

  Je zult voelen dat je tegen het einde van je menstruatie je de mond relatief hoog staat en een beetje open. Na je menstruatie zakt je baarmoedermond weer naar beneden en voelt hij gesloten aan. Na je menstruatie kan het ook redelijk hard aanvoelen, net zoals het puntje van je neus. Als je al een keer bevallen bent, dan zal er altijd een klein spleetje voelbaar zijn. Is dit niet het geval, dan is je hij volledig dicht.

  Baarmoedermond wanneer je vruchtbaar bent

  Hoe voelt de baarmoedermond wanneer je vruchtbaar bent? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag! Je bent vruchtbaar als de baarmoedermond wat zachter aanvoelt. Je vindt hem dan wat hoger en hij staat een beetje open. Soms staat hij zelfs zo hoog dat je hem haast niet meer kunt voelen! Ook komt er rond deze periode steeds meer slijm eromheen te zitten. Wanneer je ovulatie aan de gang is, is hij volledig zacht en open. Dit is het moment waarop je vruchtbaar bent! Na de ovulatie sluit de baarmoedermond weer en wordt hij hard.

  Kan ik voelen of ik zwanger ben?

  Helaas kan je aan de baarmoedermond niet voelen of je ook daadwerkelijk zwanger bent geworden. Hiervoor zal je toch echt een zwangerschapstest moeten aanschaffen. Maar het is toch wel erg leuk om zélf te kunnen inschatten wanneer je vruchtbaar bent door de baarmoedermond te voelen! Wil het niet helemaal lukken? Schaf dan eens een vruchtbaarheidstest aan.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard