1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Op deze leeftijd krijgen ouders gemiddeld hun eerste kind

  Gepubliceerd op: 1-28-2023Bewerkt op: 1-28-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 1-28-2023Bewerkt op: 1-28-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het verschilt enorm per persoon welke leeftijd het meest geschikt is om een kind te krijgen. De ideale leeftijd om een eerste kind te krijgen is enorm afhankelijk van factoren als de financiële situatie, de vruchtbaarheid van de man en vrouw en de aanwezigheid van een kinderwens. Wat is de gemiddelde leeftijd waarop mensen hun eerste kind krijgen, en hun tweede?

  Wanneer krijgen ouders gemiddeld hun eerste kind?

  De gemiddelde leeftijd waarop ouders hun eerste kind krijgen is de laatste jaren sterk veranderd. Wereldwijd is de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen gestegen van 22,5 in 1970 naar 28,7 in 2019. Ook vaders worden steeds ouder, met een gemiddelde leeftijd van 31,9 in 2019.

  Wanneer krijgen vaders gemiddeld eerste kind?

  De gemiddelde leeftijd waarop vaders hun eerste kind krijgen is de laatste jaren gestegen. In 2019 was de gemiddelde leeftijd van een vader die voor het eerst vader wordt 31,9.

  Wanneer krijgen moeders gemiddeld eerste kind?

  De gemiddelde leeftijd waarop moeders hun eerste kind krijgen is de laatste jaren gestegen. In 2019 was de gemiddelde leeftijd van een moeder die voor het eerst moeder wordt 28,7.

  Wat is de beste en meest gezonde leeftijd om kinderen te krijgen?

  Er is geen specifieke "beste" leeftijd om kinderen te krijgen, omdat ieders situatie uniek is. De gezondste leeftijd om kinderen te krijgen is tussen de 20 en 35 jaar, omdat het risico op complicaties tijdens de zwangerschap en bij de bevalling het laagst is in deze leeftijdsgroep.

  Er zijn echter ook veel vrouwen die gezonde kinderen krijgen op latere leeftijd. Wanneer een vrouw boven de 35 jaar zwanger wordt, neemt het risico op complicaties zoals een miskraam, vroeggeboorte of chromosomale afwijkingen echter toe. Voor vaders is de gezondste leeftijd om vader te worden tussen de 20 en 40 jaar, omdat het risico op genetische afwijkingen in de sperma toeneemt naarmate de vader ouder wordt.

  Gemiddelde leeftijd tweede kind

  De gemiddelde leeftijd waarop ouders hun tweede kind krijgen is vaak iets ouder dan de leeftijd waarop ze hun eerste kind kregen. De gemiddelde leeftijd voor moeders die hun tweede kind krijgen ligt rond de 30-31 jaar en voor vaders rond de 34-35 jaar.

  Het is belangrijk om te weten dat de leeftijd waarop ouders hun tweede kind krijgen, niet alleen afhankelijk is van persoonlijke keuzes en (financiële) omstandigheden, maar ook van medische factoren. Sommige ouders kunnen moeite hebben met het krijgen van een tweede kind, bijvoorbeeld door problemen met de gezondheid of vruchtbaarheidsproblemen. Dit laatste wordt ook wel secundaire onvruchtbaarheid genoemd. In deze gevallen kan het langer duren voordat een tweede kind wordt geboren.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard