Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Welkomstbericht Verloskundigenpraktijk VIVA

Verloskundigenpraktijk VIVA

, 7 oktober 2020 17:28Laatste update op: 13 januari 2022 11:37

Welkom bij Verloskundigenpraktijk VIVA en bedankt voor je inschrijving bij zwangerenportaal.nl! We kijken er naar uit om je tijdens deze fase te mogen begeleiden.

Via zwangerenportaal.nl kan je de volgende zaken, op een beveiligde manier inzien/ontvangen:

 • jouw dossier
 • jouw afspraken
 • gedeelde documenten van jouw zorgverlener
 • informatie gebaseerd op jouw zwangerschapsweek, als je je hiervoor uitschrijft ontvang je geen praktijkspecifieke informatie. We raden je aan om dit niet te doen!
 • overige gevalideerde informatie van jouw praktijk

Kijk op zwangerenportaal.nl bij ‘mijn afspraken’ voor jouw eerste afspraak bij ons.

Kennismaking en echo

De eerste kennismaking vindt doorgaans rond de achtste week van de zwangerschap plaats, maar kan ook eerder als jij dat prettig vindt en daar behoefte aan hebt. Deze afspraak duurt ongeveer een uur. De eerste afspraak staat in het teken van kennismaking.

Wensen en verwachtingen

Door het stellen van vragen brengen wij jouw situatie in kaart. Aan de hand hiervan en jouw wensen en verwachtingen kunnen wij een passend en persoonlijk zorgplan aanbieden. Daarnaast ontvang je tijdens de eerste afspraak informatie over het verloskundige systeem, de praktijk en ontvang je praktische informatie over een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap.

Vroege echo

Na aanmelding op de praktijk maken wij een afspraak voor een vroege eerste echo om te kijken of er sprake is van een intacte zwangerschap. Deze eerste echo vindt bij voorkeur plaats tussen de 6 en 8 weken.

Termijnecho

Voor het bepalen van de uitgerekende datum maken wij gebruik van echografie. Dit gebeurt door middel van de termijnecho. De termijnecho wordt doorgaans gemaakt tussen de 10 en 12 weken en vindt doorgaans plaats op onze hoofdlocatie aan de Kranenburgweg en wordt gemaakt in samenwerking met het HMC Bronovo Ziekenhuis.

Belangrijke informatie

Foliumzuur

Ben je al begonnen met het slikken van Foliumzuur? Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn krijgen het advies om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken totdat ze 10 weken zwanger zijn. Zij kunnen daarmee het risico op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte bij hun kind verkleinen. Was je hier nog niet mee begonnen, start dan vandaag nog.

Prenatale Screening

Tijdens de zwangerschap kunt kiezen voor een aantal onderzoeken. Voor de intake willen we je wijzen op de website waar je informatie kunt vinden, over de mogelijkheden voor prenatale screening die we met je zullen bespreken, indien je dit wenst. We raden je aan de informatie t.a.v. prenatale screening samen met je partner door te nemen voor de eerste kennismaking. Ga hiervoor naar www.pns.nl.

Moeders voor Moeders

Wist je dat jij kunt helpen de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen te vervullen? Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen. Kijk voor meer informatie op: www.moedersvoormoeders.nl

Alvast bedankt en we zien elkaar snel!

Met vriendelijke groeten,

Sylvie Ketterlé

Verloskundigenpraktijk VIVA

 • Hoofdlocatie: Kranenburgweg 86
  2581XS Den Haag
  info@viva-verloskundigen.nl
  Regulier: 070-3193268 (Ma t/m Vr 9-19)
  Spoed: 06-11375220 (24/7)

Externe locaties:

 • Gezondheidscentrum Badhuisweg
  Badhuisweg 72-78
  2587 CK Den Haag

 • Gezondheidscentrum Melis Stokelaan
  Melis Stokelaan 1898
  2541 CK Den Haag

Voor vragen omtrent zwangerenportaal.nl kan je contact opnemen via: info@zwangerenprotaal.nl

 • Feed

 • Mijn week

 • Cursussen

 • Community

 • Dashboard