1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Week 32 Vita Nova

    Gepubliceerd op: 3-16-2021Bewerkt op: 2-7-2106
    Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch Gepubliceerd op: 3-16-2021Bewerkt op: 2-7-2106
    Geschreven door: Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch
    Je baby weegt nu 1900 gram en je baby is nu 40 centimeter lang

    Ontwikkelingen bij de moeder

    Welke veranderingen vinden er bij jou als aanstaande moeder in week 32 van de zwangerschap plaats? En wat is belangrijk om te weten? Als je werkt dan komt het moment dat je gaat stoppen steeds dichterbij. Geniet van de laatste weken van je zwangerschap, rust uit en maak iedere dag even contact met je kindje in de buik.

    Nu je kindje zo veel groter is, voel je misschien af en toe een voetje klem zitten achter je ribben.

    Geboorteplan

    De bevalling komt nu steeds dichterbij en je bent waarschijnlijk al aan het nadenken wat je wensen en verwachtingen zijn. De komende weken zullen we tijdens het spreekuur de bevalling met jullie bespreken. Als voorbereiding hierop kun je de folders ‘Hoe bereid je je voor?’ en ‘Welke houding past bij jou?’ lezen.

    Ook is het mogelijk om een geboorteplan te schrijven. In een geboorteplan schrijf je je wensen voor de bevalling. Het is bedoeld om de verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat jullie ideeën, aandachtspunten en behoeften zijn. Tegelijkertijd is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn met betrekking tot de bevalling en elkaar. Door een geboorteplan blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op de momenten dat je zelf niet goed kunt verwoorden wat je wensen zijn. Lees op onze eigen website meer informatie over de bevalling en het geboorteplan. Je vind hier ook een format voor het opstellen van een geboorteplan.

    Soms kan de bevalling anders lopen dan je verwacht of gehoopt had. Het is goed om je hiervan bewust te zijn. Realiseer je ook dat dat soms een aanleiding kan zijn om van jullie geboorteplan af te wijken, met name als hier een medische reden voor is.

    Vormen van pijnbestrijding

    Misschien hebben we er al naar gevraagd of ben je er zelf al over begonnen: pijnbestrijding tijdens de bevalling.. Wil je geheel natuurlijk bevallen of wil je iets tegen de pijn wanneer deze je teveel wordt? Welke vormen van pijnbestrijding zijn er allemaal? Lees hier mee over op onze eigen website.

    Ontwikkelingen bij je kindje

    Hoe ontwikkelt je kindje zich in week 32? Als jij druk bezig bent, ligt je kindje meestal lekker te slapen. Dit komt doordat hij of zij in slaap wordt gewiegd door al jouw bewegingen. Net als jij lekker wilt uitrusten, worden de rollen omgedraaid en wordt je kindje actief. Aan je buik kun je al die activiteit van je kindje soms zelfs zien, die stulpt uit of gaat druk heen en weer.

    Ligt je kindje nu met het hoofdje naar beneden, dan kun je dit tegen je bekkenbodemspieren voelen aandrukken. Soms kun je hierdoor last krijgen van bandenpijn, zeker na een drukke dag. Op tijd rust nemen en gaan zitten of liggen, voorkomen dat de pijn erger wordt.

    Tips en leesvoer

    • Heb je meer last van maagzuur, slechter slapen, vocht vasthouden en van je bekken? Dit is heel normaal, maar het is wel van belang dat je dit bij ons aangeeft tijdens het spreekuur. Wij kunnen je adviseren of verder onderzoeken.
    • Wil je nog wat meer informatie, heb je vragen of vind je het prettig om in een persoonlijk gesprek nog een en ander te bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard