1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Week 30 Vita Nova

    Gepubliceerd op: 3-16-2021Bewerkt op: 2-7-2106
    Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch Gepubliceerd op: 3-16-2021Bewerkt op: 2-7-2106
    Geschreven door: Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch
    Je baby weegt nu 1300 gram en je baby is nu 38 centimeter lang

    Ontwikkelingen bij de moeder

    Hoe ontwikkelt je kindje zich in week 30?Voor je kindje wordt het steeds krapper in je buik. Misschien ligt hij of zij inmiddels al keurig met het hoofdje naar beneden, maar het kan ook best zijn dat je kindje in een stuitligging ligt. Maak je geen zorgen. Je kindje heeft nog zeker 3 tot 4 weken de ruimte om zich andersom in de baarmoeder te nestelen

    Blijf goed met je partner communiceren over jullie gevoelens en verwachtingen. In deze fase van de zwangerschap kun je het zo druk hebben met het regelen van verschillende zaken, zoals de kinderopvang of de babykamer en je bezoekjes aan ons voor de controle.

    Ontwikkelingen bij je kindje

    Hoe ontwikkelt je kindje zich in je 30ste zwangerschapsweek? Voor je kindje wordt het steeds krapper in je buik.

    Met het extra vet dat je kindje de afgelopen weken heeft gekregen, is het beter in staat zichzelf warm te houden. Hij kan zijn jas van donshaartjes dus uit doen. In de komende weken zullen deze haartjes (lanugo) loslaten. Wanneer je kindje vroeg geboren wordt, kan het zijn dat hij nog wat van deze haartjes op zijn schouder of rug heeft. De uitgevallen haartjes komen in het vruchtwater en dus ook in zijn darmen terecht. Deze worden zo ook gelijk getraind.

    Je kindje maakt een groeispurt qua hoeveelheid hersenweefsel. Hij of zij wordt snel slimmer, terwijl jij nu het idee kunt hebben dat je iedere week vergeetachtiger wordt. Kraampakket

    Wees op de bevalling voorbereid! Kijk of je aan alle punten op de checklist hebt voldaan. Zorg dat je onderstaande uiterlijk in de 36ste week van je zwangerschap geregeld hebt. Eerder mag en kan (deels) natuurlijk ook.

    Tips en leesvoer

    • Weet je al of je borst- of kunstvoeding wil gaan geven aan je kindje? Informatieavonden zijn erg handig om heen te gaan. Zo leer je wat je te wachten staat en kun je een weloverwogen beslissing maken. We hebben het hier in de mail van week 21 al over gehad. Tijdens een voorlichtingsavond over borstvoeding krijg je allerlei tips en informatie over borstvoeding. Hoe leg je bijvoorbeeld het best je kindje aan? En waar moet je op letten als je twijfelt of je kindje wel genoeg voeding binnenkrijgt? Wist je dat je in het begin veel tijd kwijt bent aan het voeden van je kindje, zowel bij borst- als kunstvoeding? Per 24 uur ongeveer 8 voedingen van zo’n 45 tot 60 minuten (inclusief een boertje, verschonen en knuffelen). Kijk op onze eigen website wanneer onze informatieavonden zijn en meld je aan! Deze informatieavonden organiseren wij in samenwerking met lactatiekundige Marian Bouman.
    • Waarschijnlijk ben je ook al druk aan het bedenken wat je allemaal nodig hebt als de kleine komt. Koop zeker niet teveel kleertjes! Kindjes groeien in het begin erg snel en je zult het een en ander ook nog wel krijgen van het kraambezoek dat op visite komt.
    • Sommige vrouwen vinden het leuk om de periode dat ze zwanger zijn te laten fotograferen. Lijkt je dit ook wat? Een professionele zwangerschapsfotoshoot is een mooie manier om dit vast te leggen.
    • Wil je nog wat meer informatie, heb je vragen of vind je het prettig om in een persoonlijk gesprek nog een en ander te bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard