Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

ZwangerZwangerschapskalenderWeek 25

Selecteer je zwangerschapsweek

week-25

Week 25

Week 25

ZP® - Zwangerschap & Babykalender

, 8 July 2016 09:23Laatste update op: 8 October 2021 10:59

De baby is druk bezig met het verder ontwikkelen van de longen. Ook wordt er druk aan gewerkt om wat onderhuids vet te vormen, zodat hij bij de geboorte goed op temperatuur kan blijven en om natuurlijk zo schattig rond te zijn.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is het mogelijk dat bepaalde informatie op deze pagina (tijdelijk) niet correct is.

Je baby in week 25 van je zwangerschap

In week 25 is je baby...

week-image

33 cm

650 gram

..zo groot als een bleekselderij

Jij in weekNr 25 van je zwangerschap

In weekNr 25 ben jij...

week-image
  • 25 weken zwanger
  • in je zesde maand
  • in het tweede trimester

Dit gebeurt er met je baby als je 25 weken zwanger bent

Om zijn spieren goed te trainen moet je baby goed bewegen, het zal soms daarom een drukte van belang zijn in je buik. Toch zal hij het grootste deel van de dag nog slapen. De hartslag van je baby wordt nu ook steeds duidelijker hoorbaar. Dit kon eerst alleen via een doptone, nu kan je partner het thuis misschien ook horen. De beste plek is ongeveer tien centimeter onder de navel.

Als je het nog niet hoort is dat niets om je zorgen om te maken, het is nog best vroeg in de zwangerschap. Met 28 weken hoort je partner het waarschijnlijk wel. Als je een toeter hebt, zet de toeter dan op de buik en druk hem iets aan met je oor. Houd de toeter niet vast met je handen want dat onderbreekt de doorgave van het geluid. Het lukt soms ook met een wc-rolletje.

Dit gebeurt er met jou als je 25 weken zwanger bent

Je kunt soms last krijgen van harde buiken. Dit is de baarmoeder die alvast aan het oefenen is voor de bevalling. Als je vaak last hebt van harde buiken en het ook pijnlijk is, is het verstandig dit aan je verloskundige te melden. Als het goed is, zie je er blakend en blozend uit vanwege de toegenomen bloedcirculatie aan het huidoppervlak. Druk van de groeiende baarmoeder zorgt wellicht voor [kramp-tijdens-de-zwangerschap), rugpijn, brandend maagzuur en dat je veelvuldig naar de wc moet.

Tijdens de zwangerschap heb je meer kans op het krijgen van een blaasontsteking. Door een verslapping van de urinebuis en de veranderende stand van de blaas kan er makkelijker wat urine in de blaas achterblijven. Deze voedingsbodem vinden bacteriën heel prettig. Blaasontsteking is dan ook een veelvoorkomende zwangerschapskwaal, die gelukkig met antibiotica goed te behandelen is. De antibiotica die je krijgt als je zwanger bent kan geen kwaad voor de baby.

Heb je veel last van je zwangerschapskwaaltjes? Je hoeft er niet machteloos doorheen te gaan. Gelukkig zijn er manieren om met deze klachten om te gaan. Bijvoorbeeld acupunctuur kan jou hierbij helpen. Algemene fysiotherapie is ook een goede uitkomst voor lichamelijke klachten voor én na de zwangerschap. Heb jij specifiek last van bekkenpijn tijdens de zwangerschap? Denk dan eens aan bekkenfysiotherapie of osteopathie. Beide kunnen je hierbij helpen.

To do in week 25

Verzekeringen onder de loep nemen

Heb jij al nagedacht over een geschikte zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering en inboedelverzekering? Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle zwangeren kunnen besparen op hun verzekeringen. Daarom hebben we een betrouwbare partner gezocht en gevonden in Fintor. Zij gaan voor iedereen die wil gratis een verzekerings-check uitvoeren. Zodat je daarna weet wat je nog moet aanpassen en waar je geld kan besparen. Handig toch? Lees daarover hier meer.

Geboorteplan opstellen

Je hebt er misschien al lang over nagedacht of wilt er juist niet aan denken: de bevalling. Waar wil je bevallen? Thuis of in het ziekenhuis? Hoe wil je je kind ter wereld brengen? Dat kan bijvoorbeeld in bad of gewoon op bed. Bespreek dit ook goed met je partner en geef aan hoe hij je kan begeleiden. Ter voorbereiding op je bevalling kun je een geboorteplan maken, waarin je je wensen voor de bevalling kan schrijven.

Heb je al nagedacht over een badbevalling? Bevallen in bad heeft vele voordelen, omdat je bevalt in warm water. Door dit warme water kun jij je beter ontspannen, je spieren blijven soepel en de bevalling verloopt makkelijker en minder stressvol. Voor de baby is het een heel natuurlijke overgang van het vertrouwde vruchtwater naar het warme badwater. Vaak zijn baby's rustiger en huilen minder na de geboorte. Lees hier meer over bevallen in het water.

De juiste luier kiezen

De komende jaren zul je je kindje zo'n 6.000 keer verschonen. Het is dus goed om je alvast te verdiepen in waar je op moet letten bij het aanschaffen van de juiste luiers voor jouw kindje. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van de beste luiers voor jouw kindje. Wasbare luiers zijn ook een uitstekende optie. Vooral als je zachtheid wilt voor je baby, geld wilt besparen en wat wilt bijdragen voor het milieu

Doula inschakelen

Het kan heel prettig zijn als je een persoonlijke coach hebt. Iemand die jou op allerlei manieren ondersteunt tijdens de bevalling en mogelijk ook erna. Deze bevallingscoach wordt ook wel een doula genoemd. 'Doula' is van oorsprong een oud-Grieks woord wat toentertijd 'dienende vrouw' betekende. Een doula kan je helpen met het regelen van allerlei zaken en kan je steunen op de momenten dat jij die het hardst nodig hebt.

Gezond en in balans blijven

Je merkt wellicht dat dagelijkse bewegingen niet meer zo gemakkelijk gaan. Opstaan uit een stoel bijvoorbeeld. Wil jij op een gezonde manier in beweging blijven gedurende je zwangerschap? Kijk dan eens naar een zwangerschapscursus van ZwangerTotaal. Naast dat het goed is om fysiek goed voor jezelf te zorgen, vraagt je mentale en emotionele balans waarschijnlijk ook om aandacht. Hier lees je wat kan helpen om in balans te blijven tijdens je zwangerschap.

Gratis online zwangerschaps-, beval- en babycursussen

Hier krijg je onbeperkt toegang tot 10 verschillende zwangerschaps-, beval-, en babycursussen, gegeven door alleen de beste zorgverleners en beroepsverenigingen. En het mooiste is: het wordt waarschijnlijk volledig vergoed door jouw zorgverzekering! Helemaal gratis voor jou dus. Lees hier meer over alle verschillende cursussen, prijs en de aanbieders.

Wist je dat?

Wist je dat je last kan krijgen van kramp in je benen? Opeens zo’n pijnscheut in je kuit of been is niet leuk. Dit komt door het extra gewicht dat je nu draagt en dat neerkomt op je benen. Dit kan vooral ‘s nachts in bed voorkomen.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard