1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 22 vp-dezon

  Gepubliceerd op: 11-17-2017Bewerkt op: 2-7-2106
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-17-2017Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het grootste gedeelte van de dag slaapt de baby. De baby is nu 28,5 centimeter lang en weegt 440 gram. Lees snel verder wat er allemaal gebeurt in week 22 van je zwangerschap.

  Ontwikkelingen bij de moeder

  Je onderste ribben kunnen nu pijnlijk worden, dit komt doordat de baarmoeder en je groter wordende baby ze naar buiten duwen. Om dit ongemak zo veel mogelijk te verlichten kan je het beste zo rechtop mogelijk zitten of kan je je armen boven je hoofd brengen. Misschien begin je last te krijgen van meerdere ongemakken.

  Lees hier een aantal van deze ongemakken met daarbij wat tips die je kunnen helpen

  Zwangerschapsverlof inplannen

  Heb je inmiddels je zwangerschapsverlof geregeld? Het is belangrijk dat dit op tijd wordt afgestemd met de werkgever.

  Lees hier meer over zwangerschapsverlof en hoe je deze kunt berekenen

  Werk je en wil je dit na je verlof blijven doen, dan heb je waarschijnlijk opvang nodig voor je baby. Er zijn veel verschillende mogelijkheden (kinderopvang, gastoudergezin, oppas aan huis, au pair) dus begin op tijd om de verschillende opties te overdenken en te onderzoeken.

  Ontwikkelingen bij je baby

  Je merkt waarschijnlijk dat de baby vooral actief wordt als jij rustig gaat liggen en dat hij slaapt als jij bezig bent. Toch is dat niet zo vreemd als het lijkt. Doordat jij aan het bewegen bent wordt de baby in slaap gewiegd en zodra jij gaat liggen wordt hij weer wakker omdat het wiegen ophoudt.

  Hoe actief de baby soms ook is, het grootste gedeelte van de tijd wordt er geslapen. Knus in elkaar gedoken, in de favoriete foetushouding, die overigens voor elke baby net weer even anders is. De een slaapt met de kin op de borst en opgetrokken knietjes, de ander met één gestrekt beentje, een derde houdt een handje op het hoofd. In die karakteristieke slaaphouding zal je baby zich ook na de geboorte het lekkerst voelen.

  Weetjes en tips

  • Als dit jullie eerste kind wordt, gaat er straks veel veranderen. Geniet dan ook vooral van het feit dat jullie nog even met zijn tweeën zijn. Lekker uit eten, nog samen op vakantie, een dagje erop uit. Nu kan het allemaal nog makkelijk.

  • Pas op met het tillen van zware dingen, dit kan schadelijk zijn voor je buik, bekken en rug.

  • Je bent zwanger, dus voorlopig word je even niet meer ongesteld. Je kunt wel last hebben van meer afscheiding dan normaal. Als die er wit of een beetje geel uitziet, hoef je je nergens zorgen over te maken. Ziet het er donker of brokkelig uit en ruikt het ook onaangenaam, neem dan even contact op met ons of ga even langs de huisarts. Misschien heb je last van een schimmelinfectie.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard