1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 20 Vita Nova

  Gepubliceerd op: 3-15-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch Gepubliceerd op: 3-15-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch
  Je baby weegt nu 300 gram en je baby is nu 24 centimeter lang

  Ontwikkelingen bij de moeder

  Welke veranderingen vinden er bij jou als aanstaande moeder in week 20 van de zwangerschap plaats? En wat is belangrijk om te weten? Met 20 weken voelt de zwangerschap al veel vertrouwder. De kans op een miskraam is enorm afgenomen en je gaat je fysiek aanpassen. Het wordt nu tijd om na te denken over lichaamsbewustzijn en ontspanningsoefeningen als voorbereiding op de geboorte. Bekijk het aanbod van cursussen bij jou in de buurt.

  Meer informatie over zwangerschapscursussen is terug te vinden op onze website en in de mail van week 15.

  Ontwikkelingen bij je kindje

  Hoe ontwikkelt je kindje zich in week 20? Je kindje is een flinke druktemaker nu, je kindje beweegt ongeveer 200 keer per dag! Wauw! Iedere dag wordt er 25 liter bloed door de navelstreng gepompt en via de navelstreng neemt je kindje glucose, zuurstof en bouwstoffen op. De afvalstoffen worden ook weer afgevoerd via het navelstrengbloed. Op dit moment komt je kindje per week ongeveer 50-100 gram aan.

  Voorlichtingsavonden

  Bevallen in het ziekenhuis

  Wanneer je in het ziekenhuis wilt gaan bevallen, is het handig naar een informatieavond te gaan. Deze wordt elke eerste week van de maand georganiseerd. Je kunt je inschrijven via deze link.

  Informatieavond borstvoeding

  Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om na te denken over de voeding die je je kindje wilt gaan geven. Denk je na over borstvoeding? In onze praktijk is het mogelijk om een borstvoedingscursus te volgen, kijk eens op onze website voor meer informatie hierover.

  Tips en leesvoer

  • Je baarmoeder heeft op dit moment geen peervorm meer, maar een eivorm!
  • Wanneer moet de babykamer af zijn? Allereerst: een pasgeboren kindje heeft nog niet per se een eigen kamer nodig. Je kindje kan prima een paar maanden bij jullie op de kamer slapen. Misschien vind je het prettig en een veilig idee om je kindje ’s nachts zo dicht bij je te hebben en is het ook handig als je nog nachtvoedingen moet geven. Maar als je het prettig vindt om je baby een eigen plekje te geven, al is het maar om hem het gevoel te geven dat hij welkom is, kun je het best op tijd beginnen met het inrichten. Voor tips voor veilige babyspullen lees deze folder.
  • Wil je nog wat meer informatie, heb je vragen of vind je het prettig om in een persoonlijk gesprek nog een en ander te bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard