1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Week 11 Vita Nova

  Gepubliceerd op: 3-15-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch Gepubliceerd op: 3-15-2021Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: Vita Nova verloskundigenpraktijk Den Bosch
  Je baby weegt nu 10 gram en je baby is nu 4,5 centimeter lang

  Ontwikkelingen bij de moeder

  Welke veranderingen vinden er bij jou als aanstaande moeder in week 11 van de zwangerschap plaats? En wat is belangrijk om te weten? Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in je lichaam en dat kan wat lichamelijk ongemak met zich meebrengen. Dit is volkomen normaal, maar niet altijd even fijn Kijk voor meer informatie over de meeste voorkomende klachten in een zwangerschap hier.

  Ontwikkelingen bij je kindje

  Hoe ontwikkelt het kindje zich in week 11? Je kindje gaat nu bewegen om zijn spieren te ontwikkelen. Dat gebeurt eerst met trekkingen en trillingen die in de armpjes en beentjes beginnen en zich dan uitbreiden naar de nek en de romp. Dan gaat hij de beentjes buigen en strekken, stapbewegingen maken, een vuist maken en de hand weer openen en het hoofdje op en neer bewegen. Mooi hè?

  In het vruchtwater kan het kindje zich gemakkelijk bewegen. Hij is echter nog zo klein dat je deze bewegingen niet kunt voelen.

  Bloedverlies

  Bloedverlies tijdens de zwangerschap komt vaak voor, vooral in de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld innesteling van je kindje in de baarmoeder of een reactie van de baarmoedermond. Bloedverlies kan ook optreden na het vrijen of na harde ontlasting. Soms is een miskraam de reden van bloedverlies. Heb je bloedverlies? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.

  Tips en leesvoer

  • Het kan leuk zijn om wekelijks een foto van je zwangere buik te maken. Zo zie je achteraf je buik echt groeien. Niet alleen mooi voor jezelf om te bekijken na de geboorte, maar ook erg leuk voor je kindje om later terug te zien.
  • Wij raden je aan om voor 16 weken zwangerschap kraamzorg te regelen. Kijk op onze site voor meer informatie over kraamzorg. Voordat je jezelf aanmeldt bij een kraambureau, is het goed om ook bij je zorgverzekeraar aan te geven dat je zwanger bent en na te gaan of zij een contract hebben met het desbetreffende bureau.
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard