Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Wat is Generation R Next en waarom meedoen?

ZP® - Magazine

, 23 december 2019 10:51Laatste update op: 3 september 2020 13:32

Bent u zwanger én woonachtig in Rotterdam? Doe dan mee aan Generation R Next!

Wat doet Generation R Next?

Generation R Next is een medisch-wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC. Generation R Next onderzoekt de groei en ontwikkeling van een nieuwe generatie Rotterdamse kinderen. Generation R Next begint bij toekomstige ouders, het liefst al vóór de zwangerschap. De kinderen worden in de baarmoeder en na de geboorte gevolgd. Zo willen we te weten komen waarom zwangerschappen verschillend verlopen en waarom het ene kind zich anders ontwikkelt dan het andere. Ook zullen we onderzoeken hoe het komt dat sommige stellen gemakkelijk zwanger worden en andere moeilijker of zelfs helemaal niet.

Waarom is dit belangrijk?

Elke zwangerschap en elk kind ontwikkelt zich op een eigen manier. De één ontwikkelt zich optimaal, terwijl een ander tegen groei-, gedrags-, of gezondheidsproblemen aan kan lopen. Steeds meer blijken omstandigheden voor en tijdens de vroege zwangerschap een belangrijke rol te spelen in het beloop van de zwangerschap en de gezondheid van het kind. Dankzij Generation R Next zullen we meer te weten komen over welke factoren bij toekomstige ouders en jonge kinderen belangrijk zijn. Uiteindelijk hopen we met deze informatie de gezondheid van toekomstige ouders en hun kinderen te verbeteren.

Waarom meedoen?

In de eerste plaats levert u met uw deelname een belangrijke bijdrage aan kennis over een gezonde zwangerschap en kindertijd. Deze kennis is zeer toepasbaar in de dagelijkse praktijk en wordt gebruikt door artsen en andere zorgverleners bij het geven van medisch advies. We hopen hiermee de gezondheid van toekomstige generaties te verbeteren. Daarnaast leert u ook zelf iets over uw eigen gezondheid, zwangerschap en kind. Tijdens de zwangerschap maken we 4 keer een 3D echo van uw kind. Deelname aan het onderzoek is gratis.

Meer weten of meedoen?

Bent u zwanger én woonachtig in Rotterdam? Doe dan mee aan Generation R Next!

Deelname aan Generation R Next is geheel vrijwillig en u kunt op ieder gewenst moment besluiten te stoppen. Alle onderzoeksgegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld, zoals de wet voorschrijft.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard