1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat is Generation R Next - Optimaal Opgroeien en waarom meedoen?

  Gepubliceerd op: 12-23-2019Bewerkt op: 12-28-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-23-2019Bewerkt op: 12-28-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ben je minder dan 11 weken zwanger én woonachtig in Rotterdam? Doe dan mee aan Generation R Next!

  Wat doet Generation R Next - Optimaal Opgroeien?

  Generation R Next - Optimaal Opgroeien is een medisch-wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC. Generation R Next onderzoekt de groei en ontwikkeling van een nieuwe generatie Rotterdamse kinderen. Het begint bij toekomstige ouders, het liefst al vóór de zwangerschap. De kinderen worden in de baarmoeder en na de geboorte gevolgd. Zo willen we te weten komen waarom zwangerschappen verschillend verlopen en waarom het ene kind zich anders ontwikkelt dan het andere. Ook zullen we onderzoeken hoe het komt dat sommige stellen makkelijker zwanger worden en andere moeilijker of zelfs helemaal niet.

  Waarom is dit belangrijk?

  Elke zwangerschap en elk kind ontwikkelt zich op een eigen manier. De één ontwikkelt zich optimaal, terwijl een ander tegen groei-, gedrags-, of gezondheidsproblemen aan kan lopen. Steeds meer blijken omstandigheden voor en tijdens de vroege zwangerschap een belangrijke rol te spelen in het verloop van de zwangerschap en de gezondheid van het kind. Dankzij Generation R Next - Optimaal Opgroeien zullen we meer te weten komen over welke factoren bij toekomstige ouders en jonge kinderen belangrijk zijn en hoe we de leefstijladviezen voor zwangere vrouwen kunnen optimaliseren. Uiteindelijk hopen we met deze informatie de gezondheid van en zorg voor toekomstige ouders en hun kinderen te verbeteren.

  Waarom meedoen?

  In de eerste plaats lever je met je deelname een belangrijke bijdrage aan kennis over een gezonde zwangerschap en kindertijd. Deze kennis is zeer toepasbaar in de dagelijkse praktijk en wordt gebruikt door artsen en andere zorgverleners bij het geven van medisch advies. We hopen hiermee de gezondheid van toekomstige generaties te verbeteren. Daarnaast leer je ook zelf meer over je eigen gezondheid, je zwangerschap en je kindje. Tijdens de zwangerschap maken we 2 keer een 3D echo van je kindje. Deelname aan het onderzoek is gratis.

  Meer weten of meedoen?

  Heb je een kinderwens of ben je minder dan 11 weken zwanger én woonachtig in Rotterdam? Doe dan mee aan Generation R Next!

  Deelname aan Generation R Next - Optimaal Opgroeien is geheel vrijwillig en je kan op ieder gewenst moment besluiten te stoppen. Alle onderzoeksgegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld, zoals de wet voorschrijft.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard