1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Sluiting verloskamers Zutphen in weekenden

  Gepubliceerd op: 4-22-2023Bewerkt op: 4-22-2023
  Vroedvrouwenpraktijk Dieren Doesburg Brummen Gepubliceerd op: 4-22-2023Bewerkt op: 4-22-2023
  Geschreven door: Vroedvrouwenpraktijk Dieren Doesburg Brummen
  Zoals u misschien al weet, gaat er veel veranderen bij afdeling verloskunde in Gelre Zutphen. Vanaf 1 juli 2023 zal de afdeling definitief haar deuren sluiten. Er vinden dan in Zutphen geen bevallingen of (spoed)opnames van zwangeren meer plaats. Hetzelfde geldt voor spoedconsulten buiten kantooruren. Voor de gewone zwangerschapscontroles kunt u wel na 1 juli bij ons in Gelre Zutphen terecht

  Bevallingen, opnames, spoedconsulten van maandag t/m vrijdag, niet meer in de weekenden Vanwege alle veranderingen blijkt het steeds lastiger om de personele bezetting rond te krijgen. Door ziekte en verzuim lukt het ons niet meer om in de weekenden een goede personele bezetting te hebben. Dit is helaas overmacht. Om kwalitatief goede en veilige zorg te blijven bieden, zoals u van ons gewend bent, kunt u daarom alleen nog van maandag t/m vrijdag bij ons terecht voor een bevalling, opname of spoedconsult. Vanaf vrijdag 21 april is het helaas niet meer mogelijk in de weekenden te bevallen in ons ziekenhuis. Ook een spoedopname of spoedconsult vanwege de zwangerschap is in de weekenden niet meer mogelijk. Wij verwijzen u dan door naar Gelre Apeldoorn of eventueel naar één van de omliggende ziekenhuizen.

  Wij vinden het heel vervelend voor u dat wij deze maatregel moeten nemen en u zo kort van tevoren hierover informeren. Wij hadden dit graag anders gezien. Helaas hebben wij door overmacht deze maatregel per direct moeten nemen. Het betekent wél dat u van maandag t/m vrijdag bij ons terecht kunt voor uw bevalling en met al uw zorgvragen rondom de zwangerschap en bevalling.

  Vragen? • Bent u onder medische controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis? Bel dan bij vragen, (zwangerschaps)klachten of het begin van de bevalling zoals gebruikelijk naar onze dienstdoende klinische verloskundige. Zij is 7 dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar op: 0575 - 592 752. U krijgt dan te horen of u bij ons terecht kan en zo niet, waar dan wel. • Bent u onder controle bij een van de verloskundige praktijken in de regio? Bel dan bij vragen (zwangerschaps)klachten of het begin van de bevalling zoals gebruikelijk naar uw eigen verloskundige. Zij is op de hoogte van de mogelijkheden en kan, zo nodig met hulp van ons, zorgen dat u op de juiste plek terecht kunt.

  Wij hopen u op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben. Aarzel niet om bij vragen contact met ons op te nemen.

  Met vriendelijke groet, Verloskundig Team Gelre Zutphen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard