1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Corona update

  Gepubliceerd op: 2-24-2022Bewerkt op: 2-24-2022
  Tria verloskundigen Gepubliceerd op: 2-24-2022Bewerkt op: 2-24-2022
  Geschreven door: Tria verloskundigen
  Corona update

  Lieve zwangere en partner van TRIA,

  Ondanks de aangekondigde versoepelingen blijft de kans op een Covidinfectie erg hoog gezien het grote aantal besmettingen.

  Ook de komende weken willen wij er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

  Overdracht van het virus aan kwetsbare zwangeren en aan verloskundigen en echoscopisten en daardoor uitval van veel medewerkers tegelijk willen wij zoveel mogelijk voorkomen.

  Daarom willen wij vragen de regels hieronder te respecteren de komende weken.

  Naar aanleiding van de adviezen vanuit onze beroepsvereniging KNOV en de overheid gelden de volgende regels :

  – Blijf bij klachten thuis en laat je testen! Ook indien een huisgenoot besmet is met corona. Bel met de assistente om dit te melden en een nieuwe afspraak te maken. Er mag 1 persoon (volwassene of kind) meekomen naar de controle-afspraak

  – In de wachtkamer (openbare ruimte) vragen wij je een mondkapje te dragen. In de spreekkamer van de verloskundigen is dit niet verplicht (geen openbare ruimte) en houden wij, met uitzondering van de controle 1,5 meter afstand.

  – Bij de 13 en 20 weken echo (SEO) mogen er GEEN kinderen mee. Bij alle echo’s vragen wij om het mondkapje op te houden in de spreekkamer.

  – De richtlijnen van de ziekenhuizen worden gevolgd voor het aantal personen bij de bevalling. Ook de regels in de ziekenhuizen veranderen voorlopig niet.

  – Lees op de website van het RIVM over reizen naar andere landen als je dit van plan bent.

  Vaccinatie

  Vaccinatie tijdens de zwangerschap is veilig, effectief en van groot belang. Bij zwangere vrouwen bestaat een hoger risico op het ontwikkelen van ernstige ziekte door COVID-19 dan voor niet-zwangere vrouwen. Ook kunnen er zwangerschapscomplicaties optreden met risico’s voor moeder en kind. Als een zwangere de basisserie van vaccinatie heeft gehad, wordt ze ook uitgenodigd voor een boosterprik als zij aan de beurt is. De verwachting is dat de bijwerkingen na de boosterprik niet vaker of ernstiger zijn dan na de basisserie. Een boostervaccinatie wordt geadviseerd door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). De boostervaccinatie kan op elk moment in de zwangerschap worden gegeven

  Team TRIA-Verloskundigen

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard