1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Centering Pregnancy

  Verloskundigenpraktijk Puur

  , 19 oktober 2021 18:31Laatste update op: 22 november 2022 11:53

  Je bent van harte uitgenodigd! Kom je ook?

  Hallo!

  Je bent van harte uitgenodigd om de gezelligheid van centering zwangerschap zelf te ervaren!

  Je bent nu 9 weken zwangere en hebt bij ons de eerste echo en intake gehad. Vanaf nu zullen we de zwangerschap naast enkele medische echo's ook opvolgen met reguliere zwangerschapscontroles waarbij we: je bloeddruk meten, de groei van de buik meten en het hartje van de baby luisteren.

  We kunnen ons goed voorstellen dat je toch ook nog steeds enorm veel vragen hebt. Over je gezondheid, de ontwikkeling van de baby, hoe de bevalling eruit gaat zien, welke voeding nu echt de beste is, hoe het nu écht zit met die vaccinaties of welke spullen in ieder geval belangrijk zijn om in huis te halen.

  Tijdens de centering zwangerschap maken we de tijd om alle voors en tegens goed met elkaar te bespreken. We kunnen net wat dieper op alle onderwerpen in gaan, maar ook onderwerpen bespreken die normaal in de spreekkamer helaas worden overgeslagen. Dit alles onder het genot van een kop thee (of iets anders) en in gezelschap van een aantal andere vrouwen die in dezelfde periode van de zwangerschap zitten (en dus dezelfde vragen hebben).

  Centering zwangerschap start voor dames tussen de 12-16 weken en is in de eerste helft van de zwangerschap 1x per maand, daarna 2x per maand. Dit is dan in plaats van de ouderwetse 15 minuten controles maar staat los van je echo's! Uiteraard is er ook ruimte voor de partner, sterker nog, wij adviseren minstens op 2 vaste momenten je partner mee te nemen naar de centering, dit is op de avonden dat we de bevalling en de kraamtijd bespreken. Want uiteraard is het ook van belang dat je partner van deze zaken op de hoogte is, en zijn we ook heel benieuwd naar hun ervaringen en vragen.

  Nu weten we dat iedereen natuurlijk hartstikke druk is, en eigenlijk blij is 's avonds op de bank te kunnen zitten. Dat begrijpen we, echt. Toch denken wij ook dat centering de uitgelezen kans is om even 1-2x per maand 2 uurtjes stil te zitten, en figuurlijk stil te staan, bij deze zwangerschap en het kindje dat in je buik groeit. Bovendien is het gewoon hartstikke gezellig!

  Heb je avonddiensten op je werk? Geen probleem, want ook voor de centering krijg je net als andere medische controles gewoon vrij! We hebben hier zelfs een extra verklaring voor die je meekrijgt tijdens de eerste avond.

  Nu nog even kort samengevat waarom wij zo enthousiast zijn over Centering Zwangerschap, en hopen dat jij dat ook wordt:

  Centering Pregnancy biedt dus:

   • Meer contact met je verloskundige (tot 17 uur meer contact in de zwangerschap!)
   • Meer (eerlijke) informatie
   • Meer ruimte om vragen te stellen
   • Minder kans op gezondheidsproblemen bij jou en je baby doordat je beter bent voorbereid.
   • Meer tijd om bewust bezig te zijn met deze zwangerschap
   • Ervaringen en kennis van dames uit dezelfde zwangerschapsperiode
   • Een gezellige bijeenkomst 1-2 keer per maand bij ons op de praktijk
   • Een allerlaatste bijeenkomst mét baby's als iedereen bevallen is. Deze wil je niet missen!

  Zou je graag voor deze vorm van zorg kiezen, of er meer vragen over hebben, neem dan contact met ons op per mail of telefoon. Je mag ook altijd 2-3 keer komen proberen, past het dan toch niet bij je, kun je alsnog voor het oude zorgsysteem kiezen.

  Tot snel?

  Liefs

  Team Puur

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard