Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Update coronamaatregelen 20-05-2021

Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

, 20 May 2021 16:43Laatste update op: 20 May 2021 17:53

We vragen jullie om onderstaand bericht over de coronamaatregelen goed door te lezen.

Coronavaccinatie in zwangerschap

Sinds enkele weken wordt vanuit de Gezondheidsraad geadviseerd om ook zwangeren te vaccineren tegen corona. Kijk op onze website voor meer informatie.

Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak

Wanneer er tijdens de afspraak een echo wordt gemaakt is het mogelijk je partner mee te nemen. Dit is dus van toepassing bij de eerste twee afspraken op de praktijk (vroege echo en termijnecho), de 13 en/of 20 weken echo, pretecho's, vooraf ingeplande groeiecho's (indien hier een indicatie voor is) en de liggingsecho. Bij alle andere afspraken zal er geen echo gemaakt worden en vragen we je om alleen naar de afspraak te komen.

Kinderen niet mee tijdens controle

Helaas is het nog niet mogelijk om kinderen (of andere familieleden zoals toekomstige oma's) mee te nemen naar de zwangerschapscontrole of echo. We begrijpen dat het lastig kan zijn om opvang te regelen. Daarom proberen we met de planning van het spreekuur hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Hieronder een overzicht van de overige geldende maatregelen:

Zwangerschap:

Kom je op controle? Kom alleen en draag een mondmasker. Bij een echo-onderzoek is je partner welkom mits een mondmasker gedragen wordt. In de spreekkamer houden we waar mogelijk 1,5 meter afstand.

Kom NIET naar de praktijk bij ziekteverschijnselen maar bel dan naar het telefonisch spreekuur of het spoednummer. Kom op tijd, maar niet te vroeg, naar je afspraak. Op deze manier kunnen we de onderlinge afstand in de wachtkamer veilig houden. Centering Pregnancy gaat voorlopig nog niet van start. Zwangeren die hieraan meedoen hebben in plaats daarvan een reguliere 1 op 1 afspraak. De voorlichtingsavonden gaan tot nader bericht nog niet door.

Bevalling:

Bij een bevalling in het ziekenhuis is maximaal 1 begeleider toegestaan. Dit geldt bij zowel poliklinische bevallingen als bevallingen op medische indicatie. Overleg indien je thuis wil bevallen met ons wat de mogelijkheden zijn wat betreft het aantal begeleiders bij je bevalling.

Kraambed:

Na de bevalling komen we in principe 2 keer op huisbezoek (vaker indien medisch noodzakelijk). De rest van de controles zal telefonisch plaatsvinden. De nacontrole zal waar mogelijk omgezet worden in een telefonische afspraak. Indien je fysieke klachten hebt, geef dit dan aan.

Versoepelingen

Hopelijk blijven de besmettingscijfers en opnames verder dalen. Indien nieuwe versoepelingen mogelijk zijn brengen wij jullie hiervan op de hoogte.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard