Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Avondklok

Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

, 22 January 2021 12:28Laatste update op: 22 January 2021 12:53

informatie mbt de avondklok en verloskundige zorg

AVONDKLOK

Aanstaande zaterdagavond gaat om 21:00 uur de avondklok in. In principe zullen we in de avond de controles zo inplannen dat je voor 21:00 uur thuis kan zijn. Mocht je de komende tijd een reguliere afspraak gepland hebben staan om 20.45u of later dan zul je hierover gebeld worden, of je kunt zelf alvast even contact opnemen om deze te wijzigen. Uitzondering zijn de afspraken die gepland zijn op de intake avonden (met termijnecho), deze gaan wel door.

Zwangeren kunnen in geval van aanhouding de afspraak-bevestigingsmail van het zwangerenportaal laten zien (en eventueel je afsprakenboekje). Alleen wanneer dit alsnog problemen lijkt op te leveren vragen we je te bellen naar ons spoednummer, zodat de dienstdoende verloskundige de noodzaak van de afspraak kan bevestigen.

In geval van bevalling en spoedconsulten valt verloskundige zorg ook onder de uitzondering van de avondklok! Wel is het belangrijk om in dat geval een formulier eigen verklaring avondklok (klikbaar) bij je te dragen of online aan te kunnen tonen. Hierop kun je in dat geval het vakje : Ik heb dringend medische hulp nodig of een dier heeft dringend medische hulp nodig" + toelichting aankruisen. Wij adviseren onze zwangeren om dit formulier alvast in tweevoud uit te printen (voor jou en je partner) en je NAW gegevens alvast in te vullen, zodat je wanneer er een spoedsituiatie zou ontstaan in de komende periode, je alleen de overige gegevens nog in hoeft te vullen. Adviseer dit bijvoorbeeld ook alvast aan degene die in het geval van een bevalling op jullie oudere kinderen moet komen passen.

Meer informatie over corona en zwangerschap en de aangepaste maatregelen in onze praktijk

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard