1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Versoepelingen coronamaatregelen

  Gepubliceerd op: 2-28-2022Bewerkt op: 2-28-2022
  Verloskundigenpraktijk Hoogeveen Gepubliceerd op: 2-28-2022Bewerkt op: 2-28-2022
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Hoogeveen
  Op 25 februari 2022 zijn diverse coronamaatregelen door de overheid versoepeld. Hierdoor kunnen wij ook diverse versoepelingen doorvoeren.

  Hieronder een overzicht van de geldende maatregelen per 28-02-2022:

  Zwangerschap:

  Kom je op controle? Het dragen van een mondneusmaker is niet langer verplicht. Bij binnenkomst is de mogelijkheid om je handen te desinfecteren. We verzoeken je in de wachtkamer gepaste afstand te bewaren. Ook tijdens de afspraak proberen wij afstand te houden waar mogelijk.

  Kom NIET naar de praktijk bij ziekteverschijnselen maar bel dan naar het telefonisch spreekuur (spreek een voicemail in) of bel naar het spoednummer. Laat je testen bij klachten en neem contact met ons op indien je een positieve coronatest hebt.

  De Centering Pregnancy bijeenkomsten gaan weer van start! Hierover ontvang je bericht van je begeleidend verloskundige.

  Pretecho's werden weer aangeboden sinds de vorige versoepelingen van 17-01-2022.

  De voorlichtingsavonden gaan tot nader bericht nog niet door.

  Bevalling:

  Bij meeste ziekenhuizen is bij een ziekenhuisbevalling maximaal 1 begeleider toegestaan. Dit geldt bij zowel poliklinische bevallingen als bevallingen op medische indicatie. Houdt er rekening mee dat binnen het ziekenhuis gevraagd kan worden om een mondneusmasker te dragen. Bij een thuisbevalling mogen meerdere begeleiders aanwezig zijn.

  Kraambed:

  Na de bevalling komen we op huisbezoek. Een of een aantal van deze controles worden telefonisch gedaan. Huisbezoeken vinden altijd plaats indien medisch noodzakelijk.

  Coronavaccinatie in zwangerschap

  Vanuit de Gezondheidsraad wordt geadviseerd om ook zwangeren te vaccineren tegen corona. Ook de boostervaccinatie wordt aan zwangeren geadviseerd. Kijk op onze website voor meer informatie.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard