1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  CenteringZwangerschap

  Verloskundigen praktijk Catharina Schrader

  , 13 oktober 2021 11:49Laatste update op: 24 november 2022 11:27

  Samen weet je meer. Je zwangerschapscontroles volgen in groepsverband. Uitgebreide informatie over je zwangerschapskwaaltjes, voeding, borst of flesvoeding, de bevalling, het consultatiebureau, de kraamweek, het ouderschap, anticonceptie. Ook als je zwanger bent van een volgend kindje en alles niet meer nieuw voor je is. Is het goed om jou ervaring te delen met nieuwe aanstaande moeders.

  Het is alweer 6 jaar geleden dat de kindjes uit onze eerste centering groep werden geboren. Reeds onvingen wij deze leuke foto. Er wordt nog regelmatig door de groep afgesproken. Inmiddels zijn er heel wat broertjes en zusjes geboren.

  Lijkt het jou ook leuk om je zwangerschapscontroles te volgen in een centeringgroep?

  Op 2 januari 2023 willen wij graag een nieuwe centering groep starten. Ben jij rond die datum ongeveer tussen de 12 en 16 weken zwanger en lijkt het je leuk om je controles samen met andere zwangeren te volgen. Meld je dan aan voor deelname.

  Tijdens de CenteringZwangerschap bijeenkomsten worden veel dingen besproken die te maken hebben met je zwangerschap de bevalling en de periode na de bevalling. Zoals welke voeding kan ik beter wel of juist niet eten. Welke voeding ga ik mijn baby straks geven? Hoe gaat een bevalling en wanneer moet ik de verloskundige bellen. Maar ook wat is belangrijk in de eerste week na de geboorte en wat vind ik belangrijk in mijn gezin. Daarnaast is er tijd om alle vragen die jij hebt te bespreken.

  De Centering bijeenkomsten vervangen de controles op het reguliere spreekuur. De controle wordt gedaan tijdens de bijeenkomst (m.u.v. eventuele groeiecho's. Die worden ingepland op het spreekuur). Iedere avond start om 18.45 uur. De bijeenkomsten zijn op maandag (m.u.v. 11 april is op een dinsdag ivm pasen): 2 jan, 30 jan, 27 febr,27 mrt,11 apr,24 apr, 8 mei, 22 mei en 5 juni. Er zijn 2 partneravonden ingepland als het thema "de bevalling" zal worden besproken (11 en 24 april.). Tijdens de overige bijeenkomsten is je partner altijd welkom aan het begin van de bijeenkomst, tijdens de controle, mee te komen om even naar het hartje te luisteren.

  Ben je uitgerekend tussen ± 10-06-2023 en 22-07-2023 en bij ons of bij de gynaecoloog onder controle en lijkt het je leuk om mee te doen aan CenteringZwangerschap. Jouw kennis en ervaring te delen met andere zwangeren/moeders of juist om van anderen te leren omdat je veel vragen hebt. Meld je dan aan via ons telefoonnummer 0519-296899 of mail naar mailto Of geef het aan tijdens het spreekuur. Ook als je nog vragen hebt n.a.v. bovenstaande informatie kun je hier terecht. Voor meer informatie zie samenweetjemeer.nl

  Wij hopen je te zien op 2 januari

  Janke de Vries, verloskundige en Sieuwke Osinga, praktijkassistene

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard