1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Nieuwsbrief december 2021

  Gepubliceerd op: 5 december 2021 18:40Bewerkt op: 5 december 2021 19:50
  ELLE Barendrecht Gepubliceerd op: 5 december 2021 18:40Bewerkt op: 5 december 2021 19:50
  Geschreven door: ELLE Barendrecht
  Met deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit is onze allereerste nieuwsbrief en het is de bedoeling om jullie op deze manier vaker te gaan informeren. We wensen je veel leesplezier!

  Nieuwsbrief december ’21

  Beste zwangere,

  Met deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen in de praktijk. Dit is onze allereerste nieuwsbrief en het is de bedoeling om jullie op deze manier vaker te gaan informeren. We wensen je veel leesplezier!

  Wie zijn wij?

  Per 1 december zijn er veranderingen in ons team. We krijgen een nieuwe collega erbij, Senna. Welkom Senna in ons team! Senna gaat de diensten en spreekuren van Inge en Tessa overnemen, omdat zij ergens anders gaan werken. Inge blijft wel een vast gezicht in onze praktijk als echoscopist.

  Onze vaste gezichten:

  Verloskundigen:

  Liane Gerritsen Saskia van Hengel Esther Booij Senna Worlanyoh

  Af en toe kunnen jullie Mila van der Beek tegenkomen tijdens het spreekuur of een dienst. Zij springt incidenteel in als waarnemend verloskundige.

  Echospreekuur:

  Wij zijn een verloskundig centrum, wat betekent dat je bij ons terecht kan voor al je medische echo’s, zoals bijvoorbeeld de termijnecho, de 13- en 20 wekenecho, groeiecho’s en liggingsecho’s. Alle aangeboden medische echo’s worden gemaakt op de praktijklocatie in Rhoon-Portland door onze gediplomeerde echoscopisten.

  De 13- en 20 wekenecho’s worden gemaakt door:

   Inge Snelleman        Miriam Hoogendam 

  De andere medische echo’s worden gemaakt door verloskundigen Liane Gerritsen en Saskia van Hengel, want naast verloskundige zijn zij ook echoscopist. Je kan Liane en Saskia dus tegenkomen bij je termijnecho of groeiecho.

  Daarnaast kan je bij ons terecht voor pretecho’s, zoals een geslachtsecho of een 3/4D echo. Hier zijn uiteraard wel kosten aan verbonden. Meer informatie over deze echo’s kun je vinden op: https://verloskundigcentrumcarnisselande.nl/pretechos-2d-3d-en-of-4d/

  Verloskundigenpraktijk Binnenmaas:

  Per 1 januari 2022 stoppen wij met de praktijk op de locatie Binnenmaas in Mijnsheerenland. Uiteraard zijn jullie van harte welkom voor de zwangerschapscontroles en de echo’s op de locaties in Barendrecht (Carnisselande) en Rhoon (Portland). Het team van verloskundigen en echoscopisten blijft natuurlijk voor jullie klaarstaan!

  Onze contact gegevens voor onze zwangeren uit de Hoeksche Waard veranderen niet. Wij blijven bereikbaar onder dezelfde telefoonnummers, 0180-627459 (praktijk), 06-54690115 (dienst/spoed). Wil je ons mailen dan kan je het e-mailadres van verloskundig centrum Carnisselande gebruiken: info@verloskundigcentrumcarnisselande.nl. De website van Verloskundig Centrum Binnenmaas is inmiddels uit de lucht. De website van Verloskundig Centrum Carnisselande bevat dezelfde informatie als die van praktijk Binnenmaas, die kunnen jullie dus vanaf nu bezoeken. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

  Coronavirus

  Recente onderzoeken In de media worden heel veel uitspraken gedaan over COVID-19 en zwangerschap en vaccineren. We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over Corona nu je zwanger bent. We zouden maar al te graag ja/nee antwoorden geven op je vragen. Helaas is dit voor ons als zorgverleners niet mogelijk, omdat de onderzoeken die tot op heden zijn gedaan geen langlopende onderzoeken zijn. De effecten van corona op de langere termijn weten we eenvoudigweg niet. Wel zijn er studies gedaan naar de effecten van COVID-19 op de zwangerschap en de baby.

  Hierbij delen we een overzicht van wetenschappelijke artikelen ten aanzien van COVID-19 gemaakt door verloskundige Margot. Om jullie te informeren over wat we momenteel wel en niet weten. Goed voor jou om te weten. We zullen we jouw keuze en visie altijd respecteren.

  Hierbij de link naar het artikel:

  https://vroedvrouwmargot.nl/aanbod/

  Nieuwe maatregelen: Vanwege de toenemende besmettingscijfers hebben wij de volgende richtlijnen:

  • Wij vragen je een mondkapje te dragen tijdens de afspraak
  • Kom niet naar de praktijk bij klachten, maar bel ons even
  • Tijdens je controle afspraak is je partner of 1 volwassene welkom
  • Dit geldt ook voor de afspraken bij echo’s
  • Wil je in het ziekenhuis bevallen, vraag na hoeveel begeleiding je mee mag nemen

  Praktijkassistenten

  Op de praktijk werken wij tegenwoordig met 3 praktijkassistenten. Bij deze toppers kan je terecht voor een bloedafname, een bloeddrukmeting, wegen en natuurlijk ook om het hartje van je baby te luisteren. We noemen dit ook wel het hartjes inloopspreekuur. Extra naar het hartje luisteren gaat op afspraak. Je kan ons bellen op het vaste nummer 0180-627459 of mailen naar info@verloskundigcentrumcarnisselande.nl.

  Een voorstelrondje:

  Charlotte Droogendijk: Allereerst welkom in de praktijk! Mijn naam is Charlotte en ben sinds kort werkzaam als praktijkassistente op de praktijk Carnisselande. Daarnaast ben ik ook werkzaam als obstetrie (verloskunde) verpleegkundige in het ziekenhuis. Een leuke combinatie, wat goed past bij mijn gezin met 2 kinderen. Misschien tot snel!

  Eveline Hordijk: Mijn naam is Eveline en ik werk sinds november 2021 in de praktijk als assistente. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en ben ik van huis uit verpleegkundige. Verder heb ik twee dochters en ben woonachtig in Barendrecht. Ik heb er heel veel zin in en hopelijk tot ziens in de praktijk of aan de telefoon.

  Margreet de Leeuw van Weenen: Ik ben Margreet en ik werk sinds september als assistent op de praktijk. Ik ben getrouwd met René en we hebben 3 kinderen. Hiervoor heb ik 15 jaar in de kraamzorg gewerkt. Vrijdag is mijn vaste dag in de praktijk en kan je mij aan de telefoon krijgen. Wie weet tot horens!

  Zwangerenportaal:

  Dit is een website waarbij je je kan aanmelden om inzage te krijgen in jouw dossier. Zodra je een account hebt aangemaakt, kan je je dossier inzien. We kunnen ook onderling bestanden met elkaar delen. Denk hierbij aan je intake vragenlijst, de uitslag van de nipt of een zwangerschapsverklaring. Jij bent eigenaar van alle gegevens die over jou bekend zijn. Het is een veilige manier om relevante informatie te communiceren. Wil je nog wat meer weten hierover? Stel je vraag gerust aan ons!

  Weetjes van de maand:

  • Wist je dat wij gebruik maken van een online voorlichtingsfilm? We hebben een voorlichtingsfilm over de bevalling en kraamperiode gemaakt. Rond de 23ste week van je zwangerschap sturen we je via het zwangerenportaal een link en password, zodat jij je samen je partner goed kan voorbereiden.
  • Wist je dat wij ook een online voorlichtingsfilm over babyvoeding en de basics van voeden hebben? Deze komt bijna uit.
  • Wist je dat je ons altijd mag bellen voor een extra afspraak om naar het hartje van de baby te luisteren? Dit plannen wij bij onze praktijkassistenten.
  • Wist je dat je ons ook altijd mag mailen voor niet dringende vragen naar info@verloskundigcentrumcarnisselande.nl. Voor dringende vragen bel je naar de spoedlijn: 0654690115 (24/7). Je krijgt dan direct de dienstdoende verloskundige aan de telefoon.

  Heb je vragen over deze nieuwsbrief mail of bel ons dan gerust!

  Tot de volgende nieuwsbrief

  Groetjes, team Verloskundig Centrum Carnisselande

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard