1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Voorbereiding in de zwangerschap redt relaties!

  Gepubliceerd op: 2-5-2023Bewerkt op: 2-5-2023
  Verloskundigen Praktijk Born e.o. Gepubliceerd op: 2-5-2023Bewerkt op: 2-5-2023
  Geschreven door: Verloskundigen Praktijk Born e.o.
  Voorbereiding in de zwangerschap op het aanstaande ouderschap redt relaties en huwelijken.

  www.newbeginnings-baby.nl

  Aan praktische voorbereiding in de zwangerschap doen we allemaal. We slikken foliumzuur, kopen kleertjes, richten een kamertje in. Mentale voorbereiding is al vaak iets minder. We gaan naar de verloskundige of de gynaecoloog voor controles, wonen een losse cursus over de bevalling , yoga of borstvoeding voorbereiding bij, maar emotionele voorbereiding wordt vaak vergeten.

  Jonge ouders voelen zich vaak overvallen met de zorgtaak van een baby. 24/7 beschikbaar zijn voor dit kleine wezentje. Fysieke zorg naast liefde, geborgenheid en rust worden vrijwel continue verlangt. Even wachten, is onbekend voor een baby en voelt als een eeuwigheid. Ook het slaappatroon is helemaal om zeep. Quality ME-time staat onderaan de lijst en wordt meestal overgeslagen. Al dit roept bij jonge ouders vaak emoties op. Niet altijd fijne emoties en soms wel reacties waarin je jezelf niet herkend. Misschien ook wel angst, onzekerheid of schaamte waarom je iets wel of niet doet.

  Voorkomen is beter als genezen

  Een goede voorbereiding op de rol als vader of moeder kan een relatiebreuk voorkomen. Wanneer ouders een eerste kind krijgen, hebben ze namelijk tot wel 8 keer vaker conflicten als vantevoren. Dit komt omdat je elkaar tot nu toe alleen kende als partners en niet als ouders (opvoeders). Vaak wordt er weinig over de toekomstige taak gesproken, waardoor je in de opvoeding niet op één lijn zit, en dit geeft conflicten. Onderzoek heeft aangetoond dat ouders die voorbereid zijn op het ouderschap, vaker bij elkaar blijven dan ouders die zich niet voorbereidden. Ook zitten voorbereidende ouders beter in hun vel, hebben moeders minder last van angst of depressieve gevoelens, vertonen baby’s op latere leeftijd minder probleemgedrag en vallen baby’s makkelijker in slaap. Ouderwelzijn is direct van invloed op de opvoeding en ontwikkeling van een kindje. Door op de juiste manier aandacht te besteden aan veranderingen en aan elkaar, voorkom je dat negatieve veranderingen gevolgen hebben voor je relatie en voor je kind!

  Schrijf je vandaag nog in voor de unieke alles in 1 cursus van New Beginnings. ( check je aanvullende verzekering voor eventuele vergoedingen) • Ga kijken naar jouw overlevingsstrategiën en hoe deze je onbewust belemmeren in het dagelijks leven. Leer hoe deze overtuigingen het aanstaande ouderschap zouden belemmeren als je er niet bewust van bent. • Leer daarnaast al het praktische over de bevalling en hoe jij in eigen regie kunt bevallen. Voorbereiding is het halve werk! • Krijg inzichten in belangrijke aspecten van het ouderschap, de ontwikkeling van jouw kindje en hoe je dit positief kunt beinvloeden. Start per direct met boeken van gezondheidswinsten voor jouw baby. • Leer wat jouw baby écht nodig heeft en hoe jij als ouders angst, stress en onzekerheid buiten de deur houdt.

  Optimale start van cursus rond 16-20wkn zwangerschap.

  Naar de website: Begeleidingstraject voor de zwangere; https://newbeginnings-baby.nl/begeleidingstraject-voor-zwangere/

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard