Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Hielprik

Verloskundigen Praktijk Voorburg

, 9 december 2020 13:32Laatste update op: 14 december 2020 14:42

Informatie over de hielprik

Wat is de hielprik?

In de eerste week na de geboorte van uw baby worden een paar druppels bloed afgenomen uit de hiel van uw kind. Daarna onderzoekt een laboratoriummedewerker het bloed op een aantal ernstige, zeldzame aangeboren ziekten.

Bekijk de korte video https://www.pns.nl/hielprik/hoe-gaat-hielprik#hoe-gaat-hielprik De hielprik bij ouders thuis. Of bekijk het beeldverhaal. https://www.pns.nl/hielprik/beeldverhaal Het beeldverhaal is ook in het Farsi (Iran), Tigrinya (Eritrea), Somalisch, Turks, Arabisch, Pools en Engels. Waarom de hielprik?

Via het hielprikonderzoek kunnen ernstige ziekten worden ontdekt. De ziekten komen niet vaak voor. Wel is het belangrijk dat deze ziekten snel na de geboorte worden ontdekt. Schade beperken door snelle ontdekking

Het is belangrijk dat deze ziekten snel na de geboorte worden ontdekt. Daarmee kan ernstige schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van uw kind voorkomen of beperkt worden. De meeste ziekten zijn niet te genezen. Ze zijn wel te behandelen, bijvoorbeeld met medicijnen of een dieet.

Het is dan ook in het belang van uw kind dat u meedoet aan de hielprik. Meedoen aan de hielprik is vrijwillig en gratis

Meedoen aan de hielprik is vrijwillig. U beslist zelf of uw kind meedoet aan de hielprikscreening. De hielprikmedewerker vraagt u om toestemming, voordat hij of zij de hielprik uitvoert. Meedoen aan de hielprik is in het belang van uw kind. De hielprik is gratis.

https://www.pns.nl/documenten/screeningen-bij-pasgeborenen

Je verloskundige

Karin, Hilda, Roos en Sabrina

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard