1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Hielprik

  Gepubliceerd op: 12-9-2020Bewerkt op: 3-28-2024
  Verloskundigen Praktijk Voorburg Gepubliceerd op: 12-9-2020Bewerkt op: 3-28-2024
  Geschreven door: Verloskundigen Praktijk Voorburg
  Informatie over de hielprik

  Wat is de hielprik?

  In de eerste week na de geboorte van uw baby worden een paar druppels bloed afgenomen uit de hiel van uw kind. Daarna onderzoekt een laboratoriummedewerker het bloed op een aantal ernstige, zeldzame aangeboren ziekten.

  Bekijk de korte video https://www.pns.nl/hielprik/hoe-gaat-hielprik#hoe-gaat-hielprik De hielprik bij ouders thuis. Of bekijk het beeldverhaal. https://www.pns.nl/hielprik/beeldverhaal Het beeldverhaal is ook in het Farsi (Iran), Tigrinya (Eritrea), Somalisch, Turks, Arabisch, Pools en Engels. Waarom de hielprik?

  Via het hielprikonderzoek kunnen ernstige ziekten worden ontdekt. De ziekten komen niet vaak voor. Wel is het belangrijk dat deze ziekten snel na de geboorte worden ontdekt. Schade beperken door snelle ontdekking

  Het is belangrijk dat deze ziekten snel na de geboorte worden ontdekt. Daarmee kan ernstige schade aan de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van uw kind voorkomen of beperkt worden. De meeste ziekten zijn niet te genezen. Ze zijn wel te behandelen, bijvoorbeeld met medicijnen of een dieet.

  Het is dan ook in het belang van uw kind dat u meedoet aan de hielprik. Meedoen aan de hielprik is vrijwillig en gratis

  Meedoen aan de hielprik is vrijwillig. U beslist zelf of uw kind meedoet aan de hielprikscreening. De hielprikmedewerker vraagt u om toestemming, voordat hij of zij de hielprik uitvoert. Meedoen aan de hielprik is in het belang van uw kind. De hielprik is gratis.

  https://www.pns.nl/documenten/screeningen-bij-pasgeborenen

  Je verloskundige

  Karin, Sabrina, Joyce en Lynn

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard