1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Je verloskundige

  Gepubliceerd op: 12-6-2021Bewerkt op: 3-20-2023
  Verloskundigen Praktijk Voorburg Gepubliceerd op: 12-6-2021Bewerkt op: 3-20-2023
  Geschreven door: Verloskundigen Praktijk Voorburg
  Wat kan je van je verloskundige verwachten en handige weetjes

  Beste Zwangere en partner,

  Als het goed is ben je nu al een keer op controle geweest. In deze mail neem ik je mee wat je van ons kan verwachten en wat handige weetjes over de praktijk.

  Hieronder zie je ongeveer hoe vaak je bij ons komt:

  1e controle: 8 – 10 weken
  Termijnecho: 10 – 12 weken
   13 weken echo: 12+3 en 14+3
  2e controle: rond de 16 weken
  16 – 24e week: om de vier weken
  24e- 30e week: om de drie weken
  30e – 36e week: om de twee weken
  36e – 42e week: iedere week

  Bij elk bezoek onderzoekt je verloskundige je: • Groeit je baby goed? Hiervoor voelt zij aan je buik. • Vanaf de 3de maand luistert zij naar de hartslag van je baby met de doptone. • Zij meet iedere keer je bloeddruk. Je bloeddruk kan beter niet te laag of te hoog zijn. Een lage bloeddruk is niet erg, maar je kunt duizelig worden. Een hoge bloeddruk is ongezond voor jou en je baby. Vaak heb je dan extra zorg nodig. • Aan het eind van de zwangerschap voelt zij of je baby goed ligt.

  Tijdens elke controle wordt gevraagd hoe je je voelt en hoe je de zwangerschap beleeft. Je kunt dan ook al jouw vragen, verwachtingen, wensen en misschien ook angsten kwijt. Het is handig om je voor te bereiden op elke controle. Noteer bijvoorbeeld al je vragen vooraf. Aan het eind van je zwangerschap bespreekt je verloskundige uitgebreid je bevallingswensen - en wensen.

  Telefonische bereikbaarheid: Van maandag tot en met donderdag tussen 9-14 uur is Eri onze praktijk assistente te bereiken op 070-3878771. Je mag haar altijd bellen voor niet medische vragen. We hebben ook een spoednummer voor bevallingen en alle dringende zaken die niet tot de volgende ochtend kunnen wachten. Het spoednummer is 06-51172499. Je kunt mag ook mailen op info@verloskundigevoorburg.nl maar niet met medische vragen. We zien de mail vaak maar als we een drukke dienst hebben soms echt wat later.

  Bereikbaarheid praktijk: Tegenover de praktijk aan de Raadhuisstraat is een parkeerplaats en een parkeergarage; de parkeergarage is voor iedereen toegangelijk. Denk wel aan je blauwe parkeerschijf want deze is verplicht. Openbaar vervoer: buslijnen 23, 45 en 46 hebben een halte ‘Laan van Heldenburg’. Stap hier uit, loop richting Oude Kerk en ga door het straatje links naast supermarkt Hoogvliet, dan rechtsaf de Raadhuisstraat in naar nummer 61. Dit is vijf minuten lopen.

  Dan als laatste zwangerenportaal: Wij werken voor communicatie tussen de cliënten en praktijk met zwangerenPortaal. Via dit portaal delen wij namelijk belangrijke en betrouwbare informatie met jullie.

  Daarnaast gebruiken wij dit portaal om belangrijke en betrouwbare ‘extra’ informatie met jullie te delen. Deze ‘extra’ informatie is te vinden onder het kopje ‘jouw kanalen’. Wij willen benadrukken dat het van groot belang is om alle informatie bij 'jouw kanalen' op het portaal aandachtig door te lezen.

  Naast het delen van de informatie is het ook mogelijk om via het portaal jullie eigen dossier in te zien die wij tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed bijhouden. Uitslagen van het bloedprikken zijn ook te zien op ZwangerenPortaal. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bloed hebt laten prikken om je ijzergehalte te bepalen, via het dossier zal de uitslag hiervan zichtbaar zijn en is het dus niet perse meer nodig om ons hiervoor te bellen. Bij bijzonderheden blijven wij dit uiteraard wel doorbellen aan jullie. Ook onder het kopje bestanden op je dashboard komen je zwangerschapsverklaring en andere documenten. Mocht het niet lukken om in ZwangerenPortaal te komen, horen wij dit graag!

  Tot op de volgende controle

  Karin, Sabrina, Joyce en Eri

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard