1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  HELP! Teken de petitie van Noodalarm Geboortezorg

  Verloskundigen Barneveld

  , 28 maart 2022 14:42Laatste update op: 28 maart 2022 16:10

  Wij sturen deze mail/brief naar als onze huidige zwangeren, maar ook naar iedereen die de afgelopen jaren in onze verloskundigenpraktijk is geweest, omdat we zoveel mogelijk handtekeningen nodig hebben om onze mooie verloskundige zorg zoals die nu is in Nederland te laten bestaan. Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft besloten deze zorg te bekostigen middels Integrale bekostiging. Dit kan betekenen dat de huidige, kleinschalige verloskundigenpraktijk verdwijnt! Dit willen we niet en we vragen jullie z.s.m. de petitie te tekenen op www.noodalarmgeboortezorg.nl.

  Beste Zwangeren, partners en ouders,

  We hebben jullie hulp heel hard nodig!!

  We mailen jullie over een belangrijk besluit dat Minister Ernst Kuipers, minister van VWS, genomen heeft. Het gaat over de zorg die jullie tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd ontvangen of wellicht in het verleden ontvangen hebben. De Tweede Kamer heeft vanaf nu 30 dagen om te reageren op dit voornemen en pas hierna wordt officieel een opdracht gegeven aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Kortom, de Tweede Kamer is aan zet om dit voorgenomen besluit te voorkomen.

  Nederland heeft een van de beste systemen van geboortezorg ter wereld. De zwangere kan kiezen waar zij bevalt, met wie zij bevalt, de manier waarop zij wil bevallen en gelukkig vinden wij het vanzelfsprekend dat daarbij de meest optimale zorg mogelijk verleend wordt om een kindje gezond geboren te laten worden. Als de Tweede Kamer besluit een integraal tarief voor de geboortezorg in te voeren waarbij de eerstelijns verloskundige zorg gedegradeerd wordt tot een ziekenhuis loket verliest de zwangere haar keuzevrijheid en een uniek verloskundig systeem.

  We hopen dat jullie er net zo in staan als wij en de petitie willen ondertekenen én delen met anderen!

  In Nederland start de gezonde zwangere bij de verloskundige. Je ziet de verloskundige zolang je ‘gewoon’ gezond zwanger bent, een gynaecoloog als het nodig is en een kraamverzorgster wanneer je thuis bent tijdens je bevalling en kraamtijd. De verloskundigen, gynaecoloog en de kraamverzorgster werken goed samen. Je kiest de verloskundigen, kraamzorg en eventueel een ziekenhuis dat bij jou past. Je kiest waar je wil bevallen. Bij de verloskundigenpraktijk bespreek je wat belangrijk is voor jouw zwangerschap: dat is zorg op maat. Deze keuzevrijheid dreigt snel te veranderen. Als de minister dit besluit doorzet kunnen ziekenhuizen vanaf 2023 alle zorg die nodig is in een zwangerschap declareren bij een zorgverzekeraar, zonder de verloskundigen en kraamzorg uit de wijk daarbij te betrekken. Op termijn zal, net als in andere westerse landen, de zorg hierdoor ziekenhuis georiënteerd worden, jij patient worden van het ziekenhuis en de ‘gewone gezonde zwangerschap en bevalling’ en de kleinschalige verloskundigenpraktijken uit de wijk verdwijnen. Daarmee verdwijnt de zorg dicht bij huis, de laagdrempelige zorg, maar vooral de keuzevrijheid waar te bevallen!

  Help mee deze verandering tegen te houden door de petitie te tekenen en met zo veel mogelijk anderen te delen. Wij hebben al getekend!

  Bekijk de petitie en meer achtergrondinfo hier: [(https://noodalarmgeboortezorg.nl/)]

  Dus teken zelf en vraag zoveel mogelijk anderen te tekenen, vrienden, familie, bekenden en noem maar op! Bevestig je stem in je mail (vergeet dat niet!).

  Heel erg bedankt!

  Verloskundigen Barneveld Olga, Dineke, Esther, Geuri, Els, Carlijn, Sabine, Daphne, Janneke, Karin, Louise, Evelien, Petra

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard