Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Update Corona 15-12-2020

Vivre Praktijk voor verloskunde

, 15 December 2020 12:56Laatste update op: 16 December 2020 12:01

Nieuwe regels betreffende Corona vanaf 15-12-2020

Beste zwangeren en partners,

De aanscherping van de coronamaatregelen is een feit. We zitten in een lockdown omdat het aantal besmettingen stijgende is. Hoewel de gezondheidszorg grotendeels door kan blijven gaan, vragen de maatregelen, ook bij ons in de praktijk, wat aanpassingen.
Ten eerste willen we jullie bedanken voor jullie begrip. Het goede nieuws is dat de partners nog steeds bij de echo’s aanwezig mogen zijn. Daarnaast blijven de zwangerschapscontroles gewoon staan.

Vanuit onze beroepsgroep, de KNOV, zijn de volgende regels naar voren gekomen, waar wij ons aan houden. Indien je denkt dat er voor jou andere regels van toepassing zijn, kun je daarover altijd contact opnemen met de praktijk. We benadrukken dat we er altijd voor jullie zijn. Heb je zorgen over jezelf of je baby laat het ons dan weten, want daar zijn we voor. We willen in geen geval dat de reguliere zorg op moet schuiven door de nieuwe regels.

Controles

  1. Je komt alleen naar de controles. Partners zijn bij de echo’s nog wel welkom. Bij bijzondere controles tijdens de zwangerschap, is het in overleg, eventueel wel mogelijk dat de partner daarbij aanwezig is. Videobellen is natuurlijk altijd een optie. Kinderen zijn helaas nog steeds niet toegestaan.
  2. Het gebruik van mondkapjes is per 1 december verplicht in openbare ruimtes. Wij zien onze verloskundigenpraktijk als een openbare ruimte, dus verwachten dat iedereen een mondkapje draagt.
  3. De groepsbijeenkomsten (Centering Pregnancy) gaan in ieder geval tot 19 januari 2021 niet door. De geplande sessies zullen eventueel online plaats vinden, maar daar wordt per groep los over geïnformeerd. Het moment van de medische controle wordt ook met de groepen afgestemd.
  4. Het hartjesspreekuur gaat nog steeds niet door. Bij zorgen of behoefte om de hartslag van de baby te horen mag je altijd contact met ons opnemen.

Bevalling

  1. Tijdens de bevalling hoef jij geen mondkapje op, je partner wel.
  2. Een extra persoon tijdens de bevalling is niet toegestaan.

Kraamvisites

  1. Tijdens de kraamvisites dragen wij een mondkapje. We vragen alle andere aanwezigen m.u.v. de kraamvrouw ook een mondkapje te dragen tijdens het bezoek.
  2. We zullen minder kraamvisites rijden dan gebruikelijk, maar nemen op die dagen wel telefonisch contact met jullie op. We komen in ieder geval langs voor de hielprik.

Pretecho’s Per 16-12-2020 worden alle afspraken voor een pretecho geannuleerd. Als deze afspraak gecombineerd was met een reguliere controle, zal dan alleen de reguliere controle plaatsvinden. We vinden het erg jammer dat dit nodig is, maar het valt buiten de reguliere zorg, dus niet noodzakelijk.

Nogmaals dank voor jullie begrip! Liefs, Team Vivre

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Groeikalender
Magazine